Keguguran kali ke tiga

Alhamdulillah settle D&C . Kali ke tiga gugur, 2x yang sebelumnya tak d&c, bleeding dan kluar sendiri. Kali ni tak bleeding, jadi kena cuci. diagnose silent miscarriage. 12w. Doakan saya ada rezeki zuriat lepas ni. ? Siapa yang ada pengalaman d&c boleh share, korang pantang berapa lama. Terima kasih. ❤

Keguguran kali ke tiga
85 Các câu trả lời

Sy pun keguguran 4x...anak skrg ada 3org..skrg sy mgandung kali ke 8..pengalaman 4x keguguran tu klu sy dh start bleeding..selalunya xde rzki...mgkn rahim sy xkuat..insyaAllah..ada rezeki lg nnt..mgkn ikhtiar drpd ustaz boleh mbantu kerana khuatir ada benda xelok..(spt ada yg dh bg komen).semoga sis byk bsabar dan berdoa pd Allahswt..

4y trước

Tq sis.. Alhamdulillah sy Skrg dh lekat balik lps gugur 5bulan lps. Doakan kandungan sy kalini selamat.

anak sulung gugur 12 weeks..d&c..pantang 2 minggu je..lps 2 Bulan lekat..tp doktor akn bagi ubat utk kuatkan Rahim..sy Hanya follow doktor kk..disiplin mkn vitamins n etc kena ada..xpnh doktor swasta.. alhamdulillah..skrg dh 4 ank nk masuk 5 pd January 2021...jarak anak 2 tahun kecuali this coming baby..😍

4y trước

Duphaston ker sis..?

Rabu ni sy repeat scan kk, utk refer hosptal utk d&c, sy pn silent miscarriage, baby ada lg cuma takde heartbeat, bby mbesar sampai 8week, spttnya dh 12week. Simptom pregnant tu makin lama mkin hilang, breast tak rse penuh/sakit. Dh jd mcm normal semula.. doakan sy dpt bby lg pasni

5y trước

Bleeding xde, cuma smlm dh rse mcm contraction, harini ok plk.

Dah pernah ada anak ke x sis? Sy nak share pengalaman sendiri, 3x sy gugur sebelum ni, kali ke 4 kami jumpa ustaz, ustaz tu yg tolong pantau sepanjang sy pregnant sb ada saka keturunan yg x diberi makan.. Alhamdulilah baby ke 4 ni selamat smpai skg, dah 9 bln pun dia..

4y trước

Belum ada ank lg sis. Gugur 3x Tapi Alhamdulillah sy Skrg dh lekat balik lps gugur 5bulan lps. Doakan kandungan sy kalini selamat.

Sy dnc jgk.Sy pantang 44 hari mcm org bsalin..sy urut hari ke 3 cmtu..kne sllu tungku bg darah kuar hbis.pki stoking.minum air kunyit 3 x je. Sikit je minum.bln 12 tahun 2018 sy gugur.bln 3 thun 2019 prgnant blik. Skrg bru hbis pantang. Smoga sis dpmudhkn sgala urusan.

5y trước

InsyaAllah amin.

semoga sis cpt sembuh , sy pnah kgguran 4kali dan skrg prggy yg ke-5 (8week).. harap kali ni mnjadi amin ya allah ,biasanya pntang xlama pon sis dlm 2mnggu cmtu ,tp pantang ais slama 3bulan klau nk bdan cntik .. dan jangan amik makann yg sjuk2 .. smoga sis cpt shat

3y trước

kli ke-4 sy kna dnc , dr 1-3 jatuh sndri ..pstu bwa janin smple ke hospital . then deorg scan smua dahh kosong blik ptang kt umah ..

sama pengalaman akak pun 3x gugur 1x dnc jgak.. alhamdulillah skrg prgnent lg, inshaallah kamu jugak nt akan ada rezeki lain.. fikir yg baik2 yg positif inshaallah semua nya akan baik2.. akak pantang gugur dnc 15days jaa cuma jaga permakanan kita itu saja

Hold dulu niat nak hamil.. cari info cara/petua cantikkan ovum sperma. Kalau suami merokok sila stop! Berat badan biar ideal.. cara hidup kena tengok sihat kah tidak... Miscarriage ni punca ovum sperma salah satu @ kedua2nya rosak...

5y trước

Amin. 😊

saya kene molar pregnancy dua kali dnc.. dnc tak sakit pon. lps dnc da boleh pergi tandas sendiri ohh ye saya kene 2kali dnc sbb sisa kandungan tak jadi tu ada lagi sket... 2018 punya cerita.. skrg alhamdullilah allah da ganti kan yang baru 23w3d

3y trước

dnc kena bius full ke separuh sis

Saya bru 1x tp sy pantang 3mnth mcm org bersalin sbb mak suh pantang ....kita ikot la ckp org tua....sy pantang mkn & sentiasa pki stokin wlupon org penah tegur ckp gugur je pon tp pantang smpi 3bln.....xpe la utk kesihatan sy jgk kan....

4y trước

Sy aritu pantang 44hari. Alhamdulillah Skrg dh lekat balik lps gugur 5bulan lps. Doakan kandungan sy kalini selamat.