Delivered at 38w 3 days

Alhamdulillah semalam sy selamat bersalin. Due spatunya 19hb Feb tapi baby nak kuar awal. Hari sebelum pergi checkup and scan. Kepala baby kt bwh tapi xengaged lagi. Ptg tu rehat da rsa baby contract tapi ingatkan baxton hicks je. Malam jam 11.45 da mula kerap tapi ingatkan sbb penat. Duk menahan smpai 30 minit nk subuh trus ke cac. Check bukaan da 6cm terus ke labour room. Sumpah wktu 6 cm tu xsakit pun. Bila doc pecahkan ai ketuban bukaan trus buka 8 cm. Waktu tu yg sakit sgt menahan contraction jenuh nk tunggu lagi 2 cm. Huhu alhamdulillah tepat azan zuhur baby kuar. Sy doakan mommies yg menunggu hari selamat bersalin dan dipermudahkan proses. InshaAllah amin ya Rabb#firsttimemom #firstbaby

10 Các câu trả lời

alhamdulillah sis selamat berpantang dan tahniah ye. saya harini 38w2d. da beberapa hari rasa mcm sengugut tp x kerap. mksdnya ada masa dia dtg tu sakit. lpstu ok. means tak kerap. bby kick ok. tapi saya x pergi hosp lg sbb doc pesan ada turun darah atau pecah ketuban baru dtg pac

2y trước

tq sis. semoga dipermudahkan urusan bersalin mommy ya

kita sma due sis tpi sy dah bersalin 5/2 hritu...sepatutnya bersalin normal and dtg masa 5/2 tu bukaan dah 3cm tpi jantg bby dah lemah trs czer jga masa tu...dtg hsptl dkt2 jam2 trs masuk bilik bedah lepas cek jantung bby...jam3.59pm bby kluar..

2y trước

xpe puan czer or normal sama sama sakitnya huhu. tahniah ye puan dan selamat berpantang

sy amalkan zikir ni. suami pun sama sambil usap perut. moga dipermudahlan urusan bersalin mommies yaaaaa

Tahniah selamat berpantang awak.. nak tnya sblum tu apa je tanda2 awak?

2y trước

malam tu sy ingt tgk video kelakar tpi nangis² hahaha sy xde turun tanda... just contraction je makin kerap yg tidur pun boleh terjaga

sama due kita sis tpi bby nak klur awl..sy bersalin 5hb feb

2y trước

wah sy pn bersalin 5/2 sis due sepatutnya 19/2

senang nya beranak sis.harap saya sma MCM sis senang .

2y trước

saya sudah bersalin sis sudah 4hari contractions lama tapi Dalam labour room cuma 30minit je .tapi apa Daya anak saya Ada masalah

sblm tu ade x tanda2 awal sis...

2y trước

sy 19 serah diri sis...due 20...baby xmaw kluar lg

bestnya 🥹.. due 22hb ni tp berat sgt dh🤣

2y trước

sama la sis 🫠🫠🫠 dok harap ada chance minggu ni la

amin