Pengalaman Bersalin

Alhamdulillah saya dah selamat bersalin 29/1/2020 pada pukul 5.38 petang. Induce (37 w 6 d) sebab high bp...mula2 masuk ubat ikut bawah dalam pukul 10pagi tapi xde progress...masukkan lagi satu ubat jam 2 pagi. Sampai pukul 8pagi hanya ada contraction sikit dan biasa sangat. 8.30 doc induce melalui drip guna pitocin...sampai 3.30 petang contraction kuat bukaan 3cm je...doc decide utk czer...so czer lah jadinya. Memang seram nak czer tapi memikirkan sakit contraction tu teramat sangat bila doc bius hilang terus rasa sakit contraction terus jadi lega...tak sampai setengah jam kemudian dah dengar suara baby nangis. Legaaa...nak kata hilang sakit tu taklah tapi excited sangat nak tengok baby membuatkan kita tak peduli dah betapa ngerinya perut dirobek2...dan betapa siksanya menanggung sakit contraction. Harapnya siapa yg belum bersalin tu Allah permudahkan. Jangan takut, hadap je...

74 Các câu trả lời

Tahniah...mmg skit mmg xley bwak bncg tp ter lh nikmtnye bilo lihat baby kluar ngn slmt trus hlng asew sakit

5y trước

Btol sis

Alhmdulilh DH bsalin..comel baby..sy pon tgh tgu mse nk bsalin..hrp bsalin awl SB xsbo nk jumpe baby..😁

5y trước

hahaha rajin2 la trun naik tangga tawaf mall insyaAllah senang

Tahniah sis, selamat berpantang.. sy juga rasa contraction berjam2 akhirnya czer bby born 20.1.2020

5y trước

tahniah utk sis jugak sbb sy faham seksanya contraction berjam2 tu. fuh seram haha

Alalala comelnyaaa 😘😘 insyaAllah moga permudahkan segala urusan mommy2 yg belum bersalin..

5y trước

Aminnnn

Aamiin... Tahniah sis.. Comel nya baby😍Kata2 yg membuatkan saya bersemangat 😊👶💪

5y trước

Betul.. Terbaik sis👍👌

Alhamdulillah..doakan sy sis smpai 37minggu,takut sgt nie baru nak masuk 32minggu..

5y trước

Dont worry u can do it sis

Comelnya....tahniah selamat berpantang,terima kasih juga bgi kami semua semangat

5y trước

Amin...

Alolorrhhh 😍😍 so cute baby sis..tahniah and selamat berpantang sis 🤗

5y trước

Tq sis

Alhamdulilahh....tahniah sis... Doakan urusan saya dipermudahkan 🥰🥰🥰

5y trước

insyaAllah jangan takut tau

Comelnyaaa 😍😍 Tahniah sis. Semoga baby & sis sihat2 je. Aaamiinn. 🤗

5y trước

Aminn.. Tq atas doanya