Nak tanya pasal pati ikan haruan

Alhamdulillah saya baru sahaja selamat bersalin, emergency czer sebab baby besar. saya nak tanya, ada tak mommies czer yang makan pati ikan haruan untuk sembuhkan luka? okay ke? #SeriusTanya #ingintahu

3 Các câu trả lời

JANGAN MAKAN IKAN HARUAN ATAU PATI GAMAT, saya letak capslock sebab ni sangat penting. Dr pakar pesan ke saya dua benda ni risiko menyebabkan lekatan dalaman antara organ2 semasa proses penyembuhan luka. lekatan ni perkara serious, boleh menyebabkan rahim berubah posisi (retroverted/retroflexed), boleh menyebabkan ovary berubah posisi dan juga tiub sumbat. tak kira la orang tua kata apa, jangan makan langsung sebab yg masalah nanti kita sendiri. untuk cepat sembuh luka pastikan makan makanan berkhasiat, protin tinggi, banyak sayur dan buah (oren bagus).

xperlu pun. cukup mkn minum (complete meal) masa pantang, jaga luka inshaAllah kejap je luka luar kering. luka dlm tu mmg ambil masa sbb 7 layer kena toreh. dlu masa 1st time czer, ramai duk suruh sy mkn gel gamat utk luka dlm..sy try mkn 1x, perut memulas teruk...terus xambil dah.

4mo trước

ohhh faham². terima kasih

Banyakkan makan buah oren jer sis