Sedih dengan diri sendiri

Aku rasa kosong. Nak mngadu takut org x faham. Org lain mcm senang dpt anak. Kenapa aku takk??? Pernah miscarriage sekali tp org lain pun lps gugur senang je lekat balik. Kenapa aku takk?? Nak letak kesalahan ni pada siapa? Yg aku tau kebanyakan akan letak salah pada perempuan. Diorang x fikir pun perempuan tu dah sehabis usaha. Stress sangat sangat. Lbih2 lg bila kawan2 yg baru kawin pun dah lekat. Aku dah kawal makan kawal pergerakan kawal aktiviti but I got nothing. Skrg stress aku bertambah bila berat pun dah naik sbb aku x berani nak buat aktvt lasak kononnya TTC. Sangat sangat sedih dan kecewa ??

42 Các câu trả lời

Chill sis.. sy pun sama TTC... byk kan berdoa ye... usaha jugak.. insya Allah Allah bantu kite.. kena selalu meminta dariNya.. sy pun g jalan² dgn suami, pergi holiday.. hehe.. sementara takde komitmen anak lg.. org kate nnt dh ade anak, ssh dh nak dapat metime dgn husband. Hehe be positif sis!

Kita sama sis.. Nk buat aktiviti lasak pun takut.. Badan pun dah naik 10kg.. Kawan2 lain kawen bulan ni bulan depan lekat da.. Rezeki mereka awal.. Jgn stress2 doa je semoga allah bagi kita rezeki... Tipu la xsedih, kene ingat ALLAH akan bagi saat yang tepat... Semoga kita kuat ya..

Jangan pernah salahkan sesiapa pon, Allah akan bagi bila tiba waktunya.. Sis buat je aktiviti sis mcm biasa.. Jngan terlalu pikirkan sngt kdng2 bnda tu pon boleh buat Kite stress dan ssah nk lekat.. Sis teruskan je kehidupan mcm biasa tpi jngn putus doa.. Allah sebaik2 perancang

Jgn streesss. Chill je. Sy pun mcm awak. Dh pena ggur. Lps 9 bulan bru lekat balik. Sy amalkn himalaya shatavari/folic acid/vitamin c blackmores Utk husband himalaya speman /vit c blackmores dgn folic acid. Buat research dlu ya psl supplement ni.

Sabar yee awak . Kakak saye dulu 2 kali keguguran . Tahun ke 8 baru ade rezeki 😊 . Saye doakan awak kuat semangat dan dipermudahkan utk hamil lagi . Insya Allah . Selagi ade rahim kita pasti hamil .

Sabar itu indah sebenarnya .. mana tahu nnt dapat kembar.. amin 💕 perancangan allah kita x tahu .. xpe sabar dan tawakal sis .. saya pon tengah TTC juga .. da 5 bulan .. Kena kuat yer 😊

5y trước

Saya akhir buln 8 khwin .. baru lgi ... Tp nk juga dpt ank awal .. tp tula tuhan belom nk bg 😌

Sedih baca luahan hati puan... Saya faham sangat2 perasaan tu. Harap puan banyak bersabar dan sentiasa bersangka baik dengan tuhan. Lain orang lain cara rezekinya. Puan jangan stress2 ye..

5y trước

Terima kasih puan..mula2 PJJ 2 tahun dgn suami lekat tp gugur. Bila dpt pindah duduk dgn suami, xlekat2 smpai skrg. Org yg xfaham2 mulalah bertanya itu ini. Bila jmpa dgn kawan2, masing2 sembang pasal anak. Mcm x ada empati lgsg sy ada kat situ. Situasi ni pun menambah stress. Buatkan sy rasa nak kurung diri je kat rumah xpayah jumpa kawan2 sebaya. Syukur rakan2 di tempat kerja semua memahami dan beri kata2 semangat.

Ujian Allah, bersabarlah... saya 5 tahun kawin x pernah mengandung.. mcm² orang ckp tp sy tetap sabar... allah xakn uji kita d luar kemampuan kita..

Bnyakan brsabar.. Brdoa agar dipermudahkn... Bincg dgn suami... Cari tip kat google mcm mna nk cepat pregnnt.....cuba amal asid folic...

Sy pon pnh keguguran sis,,makan masa 4thn baru lekat..insyaallah ad rezeki sis tu nti..lmbt atau cpt je..jgn stress2 jga makan..😘