Chicken Rice Balls

Aidan ni ada masa datang mood swing, makan nasi pun 2-3 suap je. Jadi nak bagi Aidan makan nasi banyak, senang je, mummy buat je nasi kepal macam ni. Letak dalam tu ayam, sayur mesti laju je buka mulut ? Bahan bahan & cara buat seperti dibawah ; ◦•●◉✿ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ʀɪᴄᴇ ʙᴀʟʟs✿◉●•◦ ? Nasi Putih Panas ? Lobak Merah (diparut) ? Saderi (dihiris halus) ? Chicken Stock ? Isi Ayam (cincang) ? Bebawang (ditumbuk) ? Serbuk Daging #toddible ? Serbuk Cheese #toddible ? Telur ? Tumiskan bebawang hingga naik bau, masukkan chicken stock, isi ayam, lobak merah dan saderi. ? Masukkan serbuk daging dan serbuk cheese, gaul rata. Masukkan dalam mangkuk berisi nasi. ? Gaul bahan yang di tumis bersama nasi. Kepal kan ikut bentuk disukai. ? Sejukkan sebentar dalam freeze kalau nasi tak berapa nak melekat. Kalau ok boleh terus celup dalam telur dan goreng. ? Ada baki boleh simpan dekat freezer. Nak makan goreng aje ? #AidansFoodJourney #chickenstock #chickenriceball #bentokids #bebolanasi #babyfoods #babyfoodideas #babyfoodresepi #babyeat #resepibu #resepibonda #resepimakananbayi

Chicken Rice Balls
6 Các câu trả lời

Wah 😍😍😍tuk bby umo brp ni sis?? Nmpk menarik.akn.dtg leh try buat tuk bby sy plak..aish..taksaba nk tggu ank bsr..hehe🤣🤣🤣la ni ank br umo 7 bln...

Tq share..sbb anak sy pn mmg ssh sgt makan

👏👏👏❤💕👌

waahhh sedapp

Sedapnya

5y trước

Sedap sedap ☺️

Share

5y trước

Silakan mummy 😊