Sudah 10w tapi scan tunjuk 6w4d

Ade tak mama mami yg sama macam i, i nak buat nicc/ nipt test. So tunggu punya tunggu dah sampai 10w, so gi klinik nak buat test. Doc punya ckp buat scan dulu. Bila scan dpt 6w4d, repeat repeat scan pun sama result. I pernah dengar lari 2w tu biasa, tapi kes i camni normal ke? Baby bole survive? Period saya normal and so far i takde cramp, takde spotting. Banyakkan doa. Thank you! #worried

2 Các câu trả lời

Maaf ya sis tapi i baru je experiencing this semalam. Dr sahkan saya missed miscarriage, baru je minggu lepas nampak heartbeat dia even 10w ikut kiraan kalendar tapi kiraan scan 6w5d. Period saya irregular. Tapi tak tahu kenapa bila repeat scan lagi janin tak nak berkembang makin mengecut. Sumpah sedih tapi kena terima apa yg terjadi. Mungkin sbb faktor genetik, @ telur/sperm tak sempurna ketika bersenyawa. Apapun awak kena repeat scan sis, in syaa Allah kandungan awak baik2 saja.

6mo trước

Sis tadi i pergi doctor yg lagi satu, doc pakar la. doc sahkan miscarriage jugak. Doc kata shape sac saya tak healthy, pastu janin tu kecil sangat, takde heartbeat. Sedih tu memang la. Pastu kena buat dnc pula. Semua adalah terbaik dr Allah kan. Tak nak terima pun kena terima sis.

normal sis. jangan risau. nanti doktor akan monitor lagi 2w tgok ada tumbesaran janin atau tak

6mo trước

Maseh sis. Your words comfort me (: #firstpregnancy