tanda keguguran

ade tak macam saya ? gambar di bawah sye baru scan tdi melalui tvs .. scan perut 4 kali tak nmpak .. adakah btol sye punya memang janin tak menjadi ? .. dokter kata sye punya tak menjadi so kena cuci hmm

tanda keguguran
6 Các câu trả lời

Nampak Kantung elok ja.. sis tunggu dulu 2 minggu mcm tu.. Doa banyak² sis.. sy Ada tgk youtuber Indonesia pengalaman mcm sis ni.. doc suruh tunggu 2 minggu,check lagi eh dah nampak janinnya.. Kita doa je lah termampu, selebihnya kuasa Allah.. Kalau pun mmg takde rezeki,didoakan moga dipermudah kantung jatuh sendiri.. ni link YouTube tu https://youtu.be/3TwTzWdJZOQ

2y trước

tak nampak janin.. faham sis.. in shaa Allah moga dimudahkan.. kalau bukan rezeki pun moga keluar dgn baik Dan kurang sakit. saya pun mula² doc kata kehamilan kosong..masa tu sy scan usia kandungan 7 minggu.. doc kata takde baby ni ,tunggu la 2 minggu..kalau mmg takde,dia Akan jatuh.. gtu je doc ckp tp doc Ada pesan gak.. banyakkan doa ya .sebab semua ni kuasa Allah.. masa tu mmg sy asyik spotting..tiap hari sikit² warna brownish camtu.. then doc suruh bedrest je.. sy terjumpa youtuber indo & dgr dia cerita pengalaman dia camtu.. sy try benda yg sama.. mkn pisang, minum susu apa² je yg tinggi asam folat.. vitamin mmg sy teruskan mkn.. kalsium Dan folic acid.. try to be positif.. redha gak la kalau mmg takde rezeki.. mual bertambah teruk.. muntah² ..sy mkn apa² je muntah.. yg dpt masuk cuma Susu & sy paksa je mkn sikit² even muntah dgn harapan Ada la nutrien walaupun sikit.. paksa diri minum byk air.. spotting tetap Ada tp on off on off..so minggu 9 masa check up.. alhamdulillah da

Sy pernah tersilap mcm ni, Sy g satu clinic pakar, Dan dgr ckp ckp doctor. LPs bc komen2 kat sini, Sy rasa Sy patut pergi clinic pakar lain utk ambil 2nd opinion. apa Kata arini jugak, sis pergi clinic lain? Good luck ya, hope Good news for u.🍀😊 Doakan utk Sy juga. TTC..🥲

2y trước

yes time TU dah nmpk janin kantung, semua elok. cuma yg Sy terkilan, doc tak buat tvs, doc ckp baby from 10w jadi 6 weeks. doc ckp , so sorry .. tapi LPs Sy baca semua cerita kat sini, rasanya, mmg blh selamtkn LG ..... awak Cuba g tempt lain tgk, n tunggu kalau betul tak JD, dia jatuh la sendiri.... meanwhile awk bed rest. Sy Baru tahu bed rest ni mmg help a lot bg tak gugur..

kantung macam kecik lagi tu, saya scan 7 week baru nampak janin, 2 minggu sebelum tu kosong, repeat scan 7 week dah ada baby ukuran 1 cm. Tips yang saya guna minum air banyak 30 min sebelum jumpa lepastu tahan jgn kencing smpai Dr check. Try lagi scan 2 minggu insyaAllah ada rezeki

2y trước

Hurmm.. Risau la sebab ada orang 12 week baru nampak, saya risau tak tepat awk pregnant berapa week tu. sebab saya ikutkan dari tarikh awal period saya dah 12 week tau tapi bila scan and repeat baru tahu saya 7 week sebenarnya

nak tau juga Kes mcm ni, kalau tunggu 2 minggu, kalau ada bb, n ada heart beat, mcm mn nk tau kalau janin TU ok,sihat, sbb mula2 mcm dia dah bg tanda taknak jadi ya?

2y trước

dokter tak ade ckp kata yg ade harapan dia more kata cuci terus n tunggu 2 minggu tunggu kantung turun sendiri

kalau dah mcmni mmg selalunya tunggu dia jatuh sendiri or proceed D&C. tp kalau sis nak tunggu 2 minggu lg & scan lg sekali pun boleh. ikut sis nak mana.

2y trước

terima kasih ye bgi penjelasan

sye ade keluar spotting lendir putih coklat on off

2y trước

ni awak