X nak myusu

Ade sesiapa kt sini pernah alami baby x nk myusu tiba2? Baby sy nk masuk 2 bulan lg 2 hari tp dia reject susu. Sy tgok lidah baby, perut sume ok. X kembung x ape. Bila pkse susu, terus menangis. Kenapa ye? Ade mommies yg tau? Risau. Kdg2 smpai 4 5 jam x nk susu

7 Các câu trả lời

same la anak kita, dah masuk 2 bulan ni mcm2 perangai baru dia ada, dulu senang aje nak susukan.. senang aje nak tidokan, skrg ni sume tak kena. kena sabar sis, pujuk2 baby kalau dia taknak jgn paksa, nnt kalau dia lapar thu lah dia mencari cari hehee, make sure sis pam waktu dia taknak tu sbb nak jaga supply kan..

selalunya dipanggil breastfeeding strikes.. kalau dia x nak sis pump susu takot breast bengkak.. bagi dia susu botol dulu . bila dia dah tenang sikit cuba bagi breastfeed semula..

Sama dengan anak saya. Baru masuk 2 bulan semalam. Dia reject susu even lapar mcm mana pun. Risau saya tatau nak buat mcm mana lagi dah

normal tu sis.. perubahan umur.. serba serbi nnt tak kena.. nanti patern tidur ape semua berubah jgk.. mcm anak saya.. dia meragam tibe²..

1y trước

Ohhh ye ke. Risau jgak

anak saya plk siang dia kurang nak susu badan...mlm bru nak susu badan

anak saya pun 2 bulan juga. mcm tu jugak. tido pun susah sekarang ni..

1y trước

Oh ye ke, sme la kita.

sekali minum berapa byk?

1y trước

Biase 3oz tiap 2 jam