Tidak datang haid selepas habis pantang

Adakah normal jika selepas habis darah nifas sy tidak datang haid sehingga sekarang (anak sudah berusia 7 bulan) anak sy menyusu badan sepenuhnya (direct feeding)

17 Các câu trả lời

Masa baby saya nak masuk 3 bulan, saya dah period, 6 hari. Skrg baby dah 5 bulan. Tiap bulan period. Paling lama bulan ni 8 hari. Agak2 sbbtu ke susu badan saya takbanyak? ☹ Btw. Takde consume apapa supplement pun. Siap makan milkbooster lagi. Hm #sajabertanya

Menyusu badan tu sendiri dah halang hormon haid, dia bagi Mama dia tak boleh hamil dalam waktu terdekat. Karang esok lusa bila dah haid tiba-tiba tak haid tu lagi haru bila tak pakai apa-apa perancang! Huhu...

Normal...badan masing2..sy 3 anak semua period dtg dekat setahun lepas bersalin.

Normal, tp jaga2 jugak, xde haid xberkmana xsubur, ramai yg lekat tanpa sedar

normal sis.. sbb kita breastfeeding.. ada yg setahun x dtg period..

Sama la kita.. anak saya skrg dah masuk 8bulan, tp still xperiod

Normal..sy mse ank first dlu 2 thun x dtg period..full bf..😊

Normal..sy mse ank first dlu 2 thun x dtg period..full bf..

Normal..ank sy dh 1 thn 2 bln br dtg period..full bf jgk..

Sya pun sma ank da 9 bulan still xdtg bln lg .