alahan 9minggu +++

adakah ibu ibu disini alahan mcm sy.. tak boleh tgk mknan lngsung auto loya , tak boleh tgk bnde yg tak bersih mcm pinggan dlm singki, sampah .. bila mlm pula makin mnjadi rasa loya n nk muntah tu 🥹🥹🤢🤮

8 Các câu trả lời

saya 9w jugak.. makin bertambah alahan..loya sepanjang hari..kalaubada benda yang trigger memang muntah terus..setakat ni baru sekali muntah saya cuba elak benda yg boleh trigger tp loya sepanjang hari ni rasa teruk sangat badan..semoga kita kuat

saya alahan dari awal pregnant sampai skrg 11w. tp masa pegi bercuti haritu alahan makin kurang. balik bercuti, ads balik alahan tu. sy x boleh mkn nasi. rasa nak muntah. tengok nasi pun nk muntah. tp paksa jgk mkn sikit

mcm sy masa ngandung yg sulong.. sy ngandung yg second ni alhamdulillah x ada dh mcm tu.. cuma ada lg la loya², cuma muntah tu x seteruk mcm sulong dulu..

Ya, saya hari tu, nak order makanan kt grab pun tak mampu sebab ada gambar makanan banyak sangat. Tak larat masak, order makanan pun tak boleh. Auto loya

Same mcm sy skrg..dh 12w+ pun masih xhilang lagi 😢 alahan teruk sejak 8w.. Xboleh nk buat ape pun

saya tak boleh bau menumis, kari, telur dadar 😂😂 tu takat yg dibau skrg lah hehe

2y trước

sama lah saya , lagi2 kalau orang masak telur dadar , mesti muntah .. saya nak masuk 11weeks alahan saya makin aneh2 🤧

Sy alahan dgn berus gigi hahah y lain smua ok.. Mkn pon ok.. Satu lgi bau perfume xboleh

geng la kite... semua jdi x kena kn... 😥