Tidak di bedong

Ada gk sih bun yg samaan.. usia 14 hari udah lepas bedong.. kalo di bedong si dedek biang keringatnya kambuh.. di bedong cuma pas selesai mandi aja bentar 😂 Kira2 aman gk ya bun untuk usia anak segitu lepas bedong?

Tidak di bedong
182 Các câu trả lời

gpp bun, tp debay ku klu gk di bedong malah gk mau tdr.. kadang aku kasian takut kepanasan tp debay nya mungkin lebih nyaman di bedong jd kek masi ngerasa di kandungan.. jd kaya anget" sempit susah gerak gtu.. hahhaha

its okay kok hund, kn cuma angetin baby fungsinya jd trgntumgvkondisi klo udara pnas lepas ajah. babyku g betah panas apalagi kamarku pake kipas ajah, dr neeborn smpe skrg gak bedong klo tidur kipasan troossss

baby ku dibedong cuma sampek lepas pusar aja abis itu udah gak mau lagi dibedong, klo pas lagi anteng aja dibedong buat anget anget badan, 5 menit udah minta lepas insyaallah gpapa bun, kita nurut nyamannya baby aja

Naahh ini juga pertanyaan sy krn ank sy pun lepas pasang bedong, dibedong pas pagi dan malam aja. Klo siang dah lepas krn biang keringat. maklum kampung sy panas banget dan rumah kayu pula. cuma punya kipas angin dirumah.

3y trước

gpp kok bund fungsinya bedong itu cuma mnghangatkn,ankku jg udh lpas bedong dr umur 3 hr ga betah d bedong,sma Dsa jg jgn d bedong² terus katanya kasian,ksh baby buat ada ruang gerak mrk kn jga mau ngulet gerak dll.

sma bun kya aku, klo abis mandi aja di bedong, klo dia udh pipis aku lepas soal nya ga bsa pakein bedong nya lgi, yg bsa nene nya hahaha soal nya nene nya sibuk jdi klo siang di tinggal sndiri sma baby 😂

anak saya bedong cuma seminggu aja bund. soalnya kakinya panjang 😂😂 ga cukup bedongnya 😂😂 gpp bund. yg penting kalo malem pakein baju celana panjang. terus selimutin, biar ttp hangat dedeknya.

ya kalo Cuacanya panas ya Gak papa bun, Kan kasian juga baby nya kalo panas panas d bedong, pasti gerah lah jdlah biang keringat, sesuaikan sama Cuaca aja bun, Kalo dingin Usahakan Bedong ya bun

anak saya dibedong kalo abis mandi sama mau tdr mlm aja.. kalo sdh nyenyak yaa dilepas bedong nya.. anak saya nyaman dibedong kalo mau tdr. kalo gak tdr biarin aja kaki tangan nya kmn2 😄

anakku sehari doang dibedong, seterusnya mah cuma asal selimutan aja karna dianya juga keliatan ga nyaman dibedong, fungsi bedongkan menghangatkan bukan meluruskan kaki. so... aman aja bun

Aku Dulu Cuma Sampe Sebulan Mak, Itu Jufa Cuma Bentar Pas Abis Mandi Ga Lama Dibuka, Sekarang Umur Dua Bulan Setengah Udah Ga Pernah Dibedong, Kalo Dibedong Molat Molet Kayak Duyung 🤣