Pakar psikologi/ kaunseling kanak2 kl/selangor

ada yg boleh recommend tak Pakar psikologi/ kaunseling kanak2 area kl/selangor yg terbaik. saya dah buntu dengan perangai anak saya. dia terlalu manja dgn saya. dia cuma nak saya sorg je. ayah dia pon dia taknak. anak dah setahun setengah. husb saya salahkan saya anak jadi macam tu dsbbkan nyusu badan. jadi saya nk buktikan dkt dia anak jadi camtu bukan dsbbkn nyusu badan. padahal sebab dia yg tak pernah/ ada effort untuk amik hati anak. dia main dengan anak kurg dari 5min pastu sambung main fon. dia kerja 12jam sehari. pergi balik kerja mostly anak tgh tido. bila ada masa terluang dia mesti main fon. main dgn anak pon acuh tak acuh. kalau saya tegur je sikap dia, dia selalu cakap 'anak taknak dengan dia. nak buat macam mana.' pastu saya selalu bahas sampai bila nk mcm ni??? dia ckp tunggu anak besar nnti. jadi saya kena tunggu anak besar la baru dia boleh jadi AYAH ????? letih sangat hari2 macam ni. hari2 cakap benda yg sama. berubah sehari dua pastu jadi balik. saya rasa macam single mom

2 Các câu trả lời

Ayah yg patut dihantar ke kaunseling. My anak buah sampai ke besar now sekolah rendah awkward dgn ayah dia padahal dia girl sebab ayah jarang spent masa dgn budak tu dari kecil. Dia lg rapat dgn family mak dari ayah dia like kt kampung tu kalau nk pape tp mak dia kt toilet ke kan dia rela g meleset kt aunties & uncles dia dari ayah dia sendiri 😅 My cousins 2 org sampai besar m mmg tak rapat & tak reti nk rapat2 dgn ayah dia for the same reason. Yg ni ayah hobi mancing so jarang duduk rumah rela keluar g mancing dr family bonding if ada free time. It’s sooo sad tau sebab cousins pernah mengadu jealous tgk my dad & i yg rapat tp dorang bila dah besar2 ni (kt uni & kerja) taktau nk mulakan mcm mana utk rapat2 dgn their dads. And their dad pun diam je takde make efforts, maybe sebab awkward juga & too late nk bonding. For me kan not too late for your kid sbb masih kecik sgt lagi tp AYAH kena main peranan dulu, bukan pakar kaunseling kanak2

2mo trước

almost 1year saya minta dia luangkan masa dgn anak. try tarik minat anak. tapi dia buat benda tu sehari dua je pastu dh back to normal balik. saya tak boleh nk handle anak sendiri kat rumah sbb anak sangat2 clingy+kuat tantrum. saya minta balik kampung tapi husb tak kasi. at least kat kampung ramai yg boleh tgkkn anak. n anak saya okay je bila kat kampung. kalau tinggal pon tak nangis. saya dh taktahu macam mana nak tegur dia lagi. cakap saya ni pon dia amik mudah. tapi bila kawan nya nasihat terus terima, terus percaya semua. takkan saya nk ngadu kat kawan dia pulak suruh kawan dia nasihatkan dia... sbb tu saya nk jumpa pakar. minta pakar yg nasihatkan dia. itu pon kalau dia willing nak jumpa pakar la...

elok antar ayah die y g kaunseling.ank awk normal tau..xde maknenya sbb nyusu badan ank jd camtu..sy 6 org nyusu badan elok je ngn papa dia.bdk blh rasa sapa y bg perhatian or x kt dia.sis x yah ubah ank tp suh suami dlu y ubah perangai.ank jd manja ngn awk sbb die rasa ada sis sorg je y lyn dia.bkn Salah ank tp Salah ayahnya

2mo trước

hm saya dah banyak kali cakap camtu kat dia tapi dia tetap salahkan saya. ada ke kaunseling untuk parents?