Ada sesiapa pernah alami GBS semasa pregnancy.. boleh kongsikan tak cara nak hilangkan ?

Ada yang pernah alami GBS?

2 Các câu trả lời

Gbs takkan hilang sampai awak bersalin.. Cara nak kurangkan sahaja yang ada. Macam sy, sy liat makan ubat.. sebab tu teruk keadaan saya.. Doc terpaksa tahan saya di ward selama 5 hari untuk on antibiotics.. Saya bukan kene drip antibiotics sahaja, ubat cucuk pun saya kene, ubat makan saya kene dan ubat lawas kencing / bersih kencing pun kene selama 5 hari . lepas balik hospital baru lah lega, pinggang xsakit, kencing pun dh xkotor and yg paling penting gatal dan miang dkt situ pun dah hilang . So kesimpulannya kalau doc dh beri ubat lawas kencing and antibiotics please makan ikut waktu and konsisten.. kalau x memang sakit lah awak mcm saya kene cucuk sana sini

9mo trước

lepas mandi, lap kering dengan tisu kering. then sapu dekat tempat yg gatal

once you detect gbs, you tak boleh hilangkan. cuma kena take precautions, kena alert and aware yang you ada gbs. gbs ni tak bahaya untuk ibu, tapi gbs bahaya untuk baby especially kalau baby lahir secara normal.