Muntah selepas makan

Ada yang macam Sy tak lepas makan je terus muntah2 ... Kadang tu lapar tapi bila dah makan tak kena tekak auto muntah ... Yang pelik nya makan makanan fast food , Pau kukus , sosej locking , buah² tak ada pulak muntah2 .. ada time tu boleh makan nasi ada time tak boleh ..kandungan dah 3 bulan ..tak tahu sampai bila akan muntah2..kadang tak nak layan Pon tapi tetap termuntah.. ada solution bagi tak muntah² tak ..#ingintahu #bantujawab

2 Các câu trả lời

Macam saya, Dr ada pesan makan dalam kuantiti yang sikit tapi kerap. Tak boleh makan banyak dalam satu masa. Dan makan ikut time. Setiap 3 jam mesti isi perut jugak walaupun makanan simple macam biskut. Jangan biar perut kosong lebih dari 3 jam nanti lagi mudah rasa loya.

5mo trước

tu Sy ade buat juga tp TGH cuba makan apa yg xbole buat mual ..tp KLO MKN fastfood X elok ..tp tu laaa bnde tu bila makan X muntah..Kdg org ckp jgn layan kita xlayan Pon ...

saya mcm tu jgk, awal2 pregnant okay..masuk 10w mkn je muntah, kdg takut nk mkn sbb takut muntah..saya bnykkan mkn buah je utk elak mual muntah..then mkn roti klau ada time tak lepas telan nasi..minum sunquick or yogurt buah bru okay kurang mual

5mo trước

Sy dr first Smpai skrg muntah2 ...makanan yg fastfood elok plak.sama la kdg takut nk MKN tp lapar 😅