Morning sickness

ada x yg macam saya kalau makan nasi tu sikit sangat. lepas makan mesti loya, tgok makanan pun rasa nak muntah. selalu rasa lapar tapi bila tgok makanan nak muntah. ada x yg camni?

7 Các câu trả lời

Ada .. saya pun macam tu.. tak boleh makan banyak. Kalau makan banyak saja akan muntah. Minum air pun tak boleh banyak. Nanti loya dan muntah. Sekarang ni sangat tak suka rasa air putih. Satu2 cara nak hilangkan rasa loya n muntah bila minum air putih kena betul2 sejuk baru dapat telan..

4d trước

sama air putih x sejuk xleh telan

Ya sama. Selepas makan mesti rasa loya. Selalunya saya hidu EO peppermint atau kunyah kismis bila rasa tak selesa.

4d trước

Untuk elakkan dari termuntah..kalau Rasa loya terus hidu 🤭

Sama saya sis. Nasi kalau mkn pulak nasi kosong kering tkboleh ltk apa2 sup ke kuah atau smbal🥲

boleh try jus mamariam..sy pn bgtu mula² lepas sy minum kurang sdh...apa pn ble sy makan🤭

mcm sy, tgk makanan tu mcm terseksa , makan nasi sikit , pastuuu xleh goreng2 lagi seksa betul ,

5d trước

cuba jus mamariam sis.

ya sama saya pun tengah ada problem ni. tak tahu nak buat apa. redha je

Samelah wak