MASALAH SEMBELIT

ada x yg alami mcm sy, skg sdg pregnant dan ada mslh sembelit🥹sy risau juga sbab perut btul2 x selesa. Ada x tips utk elak sembelit time pregnant #pleasehelp #ingintahu

3 Các câu trả lời

hi sis. sy pon sepanjang pregnant mmg sembelit, kdg 4 hari baru berak. haritu jumpa doc then doc suggestkn minum susu ibu mengandung. alhamdulillah hari2 sy berak evendo kadang tu berak agak keras. sis try minum susu ibu mengandung. sy haritu doc bagi susu jenama nestle kotak pink, khas utk ibu mengandung. sis cuba la ikhtiar minum susu. sy bfr minum susu selalu mkn buah , sayur n minum air masak 2L, tp still x jln. semoga dpt la membntu tips ni hihi

banyak kn mkn buah .mcm saya, mkn buah naga.. alhamdulilah, xla sakit nk membuang tu

Banyakkan makan buah .