Bagaimana nak ubat anak 3 tahun batuk selesema teruk.

Ada x petua untuk atasi atau makan ubat yg dibenarkan klinik?

7 Các câu trả lời

3mo trước

terima kasih atas prkongsian🥰

Ni petua ustaz bagi. Dan saya amalkan pada anak saya. Alhamdulillah demam batuk selesema jarang sangat. Ambik minyak habatussauda. Campur dengan madu asli dan lemon. Masukkan dalam botol spray yg kecil. Pastu goncangkan bagi sebati. Sembur dalam mulut anak 2x sehari. InshaAllah akan okey nanti. Try lar. Anak saya tak batuk pon saya sembur juga hari-hari.

3mo trước

Yer. Sama dengan anak saya. Dulu kalau dia batuk memang saya tak tidur malam. Habis lenjun cadar. Dia muntah.

Gi klinik. Lebih senang ubati kanak² dgn ubat doktor. Kalau orang dewasa pandai hembus hingus, minum byk air, makan mknn sihat, tapi kanak² tak reti. Selesema kanak² kadang2 perlukan antibiotics, antiviral depends pd condition. Dlm masa seminggu dah ok nanti. Jgn tunggu lama². Takut kuman merebak ke paru².

puan dh bwk ank g klnik? better bwk ank g klnik .nk2 skrng musim demam dan viral fever..rmai an2k kena influenza.. jika terslh bg ubat nnti mudarat pd anak .better g chck dlu..mg ank puan cpt sembuh dan dpmudahkan segalanya Allahuma amiin

bwk g kk sis, nnt doc bg ubat yg sesuai dgn anak. kalau selsema - blh try beli dkt farmasi normal saline ( bgthu untk hidung ). nnt titis je dlm hidung sehari 2x untk stopkan hingus meleleh n hidung sumbat.

bakar bawang putih jadikan minyak than sapu depan belakang, dan klw bole kukus bawang putih tu bagi anak mkn, insya Allah dpt hilang kan batuk

3mo trước

kann, bagi some of bun buh dlm tu

Pergi klinik