Bag Hospital Mommy & Baby

Ada x mommy yg dah bersalin, bawak luggage pergi hospital? Nampak macam over ke? Sbb lepas kemas2 rasa macam malas nak bawak byk bag, nak bawak luggage jer, sumbat barang mommy dgn baby sekali.. Dlm 20inch/24inch jer sizenya.. Due bulan 01/24 tp standby sbb risau baby nak keluar awal.. ##pleasehelp #firstmom

8 Các câu trả lời

Bulan 5 lepas saya bersalin anak first di hosp klang. Saya byk ikut tips apa yg perlu dipek online dan dlm youtube. Tapi sbnrnya byk yg tak diperlukan 😂 buat susah je kena angkut nanti. Saya rasa bawak 1 set baju ibu utk balik, mungkin 2 set baju baby, pampers, pad, toiletries yg travel size, slipper (atau pakai je siap2 masa nak ke hosp), tuala, baju & seluar dalam 2-3set, snek sikit, charger. Rasa mcm tu je yg penting. Saya punya lah bwk macam2 ikut advise org last2 x pakai pon. Apa2 kalau x cukup mntk suami bawak. Biasanya x lama pon di hosp. Saya bersalin selasa 3pm, rabu 12pm dah kena suruh balik. Berkenaan luggage, kwn saya bersalin di HTA. Dia kata boleh bwk luggage. Di hosp klang x nmpk pulak org bwk luggage.

Rasanye hospital kerajaan x boleh bawa beg luggage tu... Yg tu sy pernah nampak lah signage tu. Tp sy x pasti Sgt. Kalau boleh bawa, rasanye x de masalah kalau awak nk bawa luggage tu. Tp jadi masalah lpas bersalin lah. Awak nk kena tunduk bawah atau nk kena bawa luggage bag tu naik atas katil bukan senang, bila nk ambik barang dari dlm luggage tu... Nk tunduk ke lantai, baru lepas bersalin. Nk angkat bag pun baru lpas bersalin x larat. Lgpun kalau awak dpt duk class 3, space is very2 limited. Even 2nd class pun space is limited. Bawa bag biasa sahaja. X perlu byk barang pun. Tp apa2 pun terpulang pada awak. Kalau bersalin hospital swasta, okay sahaja luggage tu.

10mo trước

Ohh naseb baik tanya.. Terima kaseh yaa info nya.. 🥰🥰

Apa2 brg awk bawa tu smpi nk guna lugage, hosp krjaan biasanya mmg x boleh bawa lugage. Saya dlu x lah smpi berbeg2, ckup beg bobo tu then ada beg sandang satu untuk brg2 kecil mcm tempat hp, powerbnk, dll.. Rasanya xperlu bawa bnyk brg kot, kat hosp pun bukannya lama sgt. Klu tiba2 just in case baby masuk wad boleh je minta kirim kat rumah. siap2 brg tu kat rmh sedia. Just bawa brg yg awk rasa btl2 penting je.

Boleh je bawak. Sy bawak luggage, Alhamdulillah xde yg pandang serong. Bwk beg x salah, bwk lugagge pun x salah. Tu adalah alat yg mudahkan kita bwk brg je. Lgpn bwk saiz kecik je. 😂 Sy duduk ward 3rd class, brg2 penting mmg dah keluarkan dr beg siap2 letak kt locker sblh. So x adalah tertunduk2 bila nk amek brg esp lepas bersalin. Cuma Kalau bwk brg byk sgt, sbnrnya ada je brg yg x dipakai pun.

saya bawak 2 bag .. satu bag pakaian saya dan anak. satu lagi barang mandi,minyak dan barang makan . nak mudah saya buat yang macam dalam gambar nie siap-ii untuk barang anak tapi bawak extra pampers dan tisu basah sbb baby kerap berak.. sweater dengan stokin jangan lupa.

9mo trước

saya guna bag nie untuk pakaian dan boleh je selit-ii barang kecik-ii to.

tak boleh bawak luggage. kena bawak beg bimbit/sandang. banyak ke barangnya yg dibawak? bawak sikit je. kalau tak cukup, mntk shuben bawakkan waktu melawat. selalunya duk hospital 1 2 hari je kalau takde masalah

10mo trước

X byk sgt.. Okay nanti sy just standby, suruh hb bawakkan time melawat jer.. Thanks yaa info nya.. 🥰🥰

Sy just bwk 2set pkaian ank 2set pkaian ibu.Klau kena warded lama boleh mtk husb hntrkn. Pack asing siap2 1set pkaian ank utk bgi kt nurse nt lps brsalin.

bw beg sandang aje..