Krim muka apa sesuai?

Ada x mommies yg boleh share krim muka apa yg sesuai utk ibu mengandung? Muka sy berjerawat teruk sgt. Tp takut nk pakai krim sebarang. #pleasehelp #firstbaby

2 Các câu trả lời

saya tak pakai krim apa apa masa first trimester, cuma pakai cleanser mama's choice. Tapi start second trimester nnt nak start balik pakai moisturiser. Dr kata boleh pakai skincare tapi kalau ada reaction pd kulit, maksudnya tak sesuai and boleh stop atau jumpa dr. sis check bahan dlm skincare ya, Inshaa Allah selagi takde alcohol/paraben/bahan bahaya, okay je utk guna

Sy xpkai apa2 skincare masa pregnant smpai la bsalin. Awl2 tu mmg teruk sgt muka. Jerawat pasir kt muka, jerawat bdn lg. Bt nnt lama2 akn hilang sndri. Cuma kena sabar lh