Darah O+ dgn jaundice

Ada x mommies darah 0+ yg berjaya kurangkan jaundice ank? Amalkan apa ya?terutama yg since pregnant...Terima kasih #ingintahu

1 Trả lời

sy darah o+ dan semua anak sy kena jaundis dan akan tido kat bawah lampu tu. sy just kerapkan bayi menyusu ja then bila bayi kerap berak dan kencing, bilirubin tu akan keluar melalui najis dan air kencing. mind set tak boleh stress 😬 dan sy bagi susu formula juga tapi secara sembunyi². kerap kejutkan bayi 2 jam sekali untuk menyusu sebab baby yg kena kuning ni mmg akan tidur ja keja dorg.. standard akan admit wad 1 minggu juga la sampai bacaan darah kuning baby 150 dan ke bawah.