Trauma Pregnant

Hi all. Ada x ibu2 yg pernah miscarriage 1st pregnancy, bila dapat tahu pregnant lagi kali kedua. Rs excited tu mcm xda. Bukan xseronok dpt tahu pregnant. Tapi lebih kpd risau benda yg sama akan jadi. Normal x mcm mana? Rs berslh je sbb rs excited tu xsama mcm 1st. 😔

11 Các câu trả lời

ye saya pun sekarang 2nd pregnancy juga. saya test positive pun saya tak berapa excited sebab risau brighten ovum lagi dan sekarang kena tunggu hari Isnin untuk scan TVS sebab HCG darah tak doubling macam dr nak so dia takut saya ada ectopic pregnancy😪

sama saya sis dua kali dah gugur, setahun lepas gugur sekarang lekat tanpa di rancang, rasa teruja tkde sbb srlagi tk nmpk baby dgn jantung nya, masih tak yakin . tp still enjoy dan berserah klau ada rezeki insha'Allah Allah SWT permudah kn.

sy 2 kali miscarriage. masa 2nd miscarriage siap nampak janin lg. tp put aside, benda dh berlalu. serah semua pd Allah. boleh nk risau tp xperlu lebih2. 3rd, 4th pregnancy semua selamat .

Harap mommies x stress dgn pregnancy kali ni walaupun x excited. Takut dalam diam sis stress akan bg stress pd kandungan juga. Moga dipermudahkan buat mommies semua

Same saya 2 kali after 2 months lekat balik alhamdulillah , doc ckp dpt tau positve cpt2 jumpa supaya dia bagi sya duphaston dan aspirin

Sama.. mula2 saya mcm sis jugak rasa risau je memanjang lagi2 bleeding.. tapi saya ckp dgn diri saya enjoy this journey ☺️❤️

4mo trước

Kalau blh nk scan every week. Tiap kali pg toilet risau ada darah kluar. Ms miscarriage last year, dh dgr heartbeat baby. Minggu satu lagi dh miscarriage. Mmg trauma betul. 😅

Sy pernah miscarriage. Now 2nd pregnancy ni pon mcm not turn out good. Tatau nak rasa apa. Give up, sedih, marah.

saya pun second pregnancy.. jarak dgn first 9 bulan tpi tkot tu ada .suami selalu suh rileks jaga diri

same ngan sy jd trauma tp sy berserah pd Allah tawakal n enjoy je🥰