Hb drop..tolong saya

Ada x ibu2 yg HBnya mkin drop..mkin naik umur bby, hb mkin drop.. Sy hb mkin drop smpi kna jmpa pkar pemakanan.. Ada x petua nk naikkan hb cepat #seriusnanya #pleasehelp

5 Các câu trả lời

sy tgh 5 bulan.. sama mcm awak la bakal due bln 7. hb sy masa bukak buku 10 then skrg 8.9 huhu. Sy dah buat macam2 dah, ubat klinik pun makan, kerang, jambu batu, daging, bayam and etc etc tp still sama.. ada la naik sikit jd 9.1 last check haritu. tp hb sy mmg rendah dari before pregnant lagi. worst case scenario doc cakap kena blood transfusion nanti.. Tp doc cakap jgn risau sbb selagi sy okay je takde simptom anemia ok je

1y trước

sy pla hb last 10.3 jr.. tpi kerap pning dn lemas bdn..😅

sy pun sama, mula buka pink 10 lepas tu tiap kali pegi kk dah drop sampai 8.9.. then kne ambik darah byk kli last2 doc ckp drop sbb thalasemia😔… tp alhamdulillah sy okey baby okey..tak dek masalah doc ckp atleast kita kne makan makanan ade vit c setiap hari so tiap2 hari sy makan pati delima gulsan dan oren (makanan sihat pun penting spt sayur hijau) semoga dipermudahkan segalanya..

1y trước

sy skg dh 19 week.. tpi mggu dpn bru jmpa dr lgi tuk scan

Saya haritu hb drop.. N selepas tu saya amalkan jus jambu merah.... N time makan vitamin zat besi(dari klinik kesihatan) + air sunquick@limau kasturi.. Alhamdulillah hb ok

1y trước

Jus marigold peel fresh jambu bantu@red guava tu

Misi di KK saya cakap jgn minum berkafein spt kopi nescafe milo coklat, makanan yg bercoklat pun tak boleh. Dan jangan skip ubat yg diorg bagi.

1y trước

ow mgkin tu puncanya jgk.. sbb kkdang sy mnum air coklat

Petua tu bergantung jugak,pemakanan kena seimbang&mencukupi ada setiap zat2.Makan hati ayam dgn sayur bayam.Mkn buah-buahan.

1y trước

kurma tu kna buat susu kurma ka atau mkn mcm tu sja.. apa2 jnis kurma shja pun bole ka