Baby colic/high demand

Ada x ibu² yg ada anak high demand/baby colic? Korang beraya camne ye? Atau still boleh beraya ke? Anak sy 2 bulan 10 hari,sempat beraya 2 buah rumah je semalam. Harini x beraya langsung. Just tidur rumah in law dgn parents sendiri je gilir². Anak asyik nangis je bila bangun tidur. Anak plk jenis x suka berdukung,bila letak dkt bawah plk mula² okey lama² nangis. Letak dlm buai terus tidur. Kalau dodoi x jalan. Baby 2 bulan mmg dia x boleh berjaga lama ye? Kiranye dia nangis sebab ngantuk la kan? Nangis mcm kena pukul tu,pujuk2 pn x heran#firstmom

3 Các câu trả lời

Anak saya 2 bulan also ada colic. Tahun ni tak beraya tak keluar rumah pun. Kadang ada jenis orang yang tak suka dengar bunyi baby nangis2 ni, bingit katanya. So mmg elak dari pergi rumah orang. Awal2 lagi saya dah bagitahu mertua dan suami tak dapat nak ikut beraya sebab keadaan anak. Apa2 pun sis kena utamakan keselesaan anak dulu ya, mertua bising ke apa tutup jer telinga. Bukan mereka yang kena hadap bila anak kena colic attack. Nangis dia lain macam

1y trước

Check 3 signs ni sis. Dlm sebulan mesti ada sekurgnya 3 minggu nangis, dalam seminggu sekurgnya 3 kali nangis, setiap kali nangis mesti 2-3 jam tanpa henti atau lebih and kita tak tau apa punca dia nangis padahal baby dh cukup minum susu, dah cukup tidur, sihat je and tak da gangguan bila bawa jumpa ustaz. Nangis dia mmg tak sama mcm nangis baby lain. Anak saya smpai tak cukup nafas hilang suara nangis kejat berejam 🥺

bby 2bulan berjaga max 1 ke 3jam je. lps tu dia nk tdo. awak mesti tau wktu tdo n jaga ank supaya ank x meragam overtired. nak2 lg musim raya ni. sye ank 5bulan pon x pegi beraya. sbb xnk ank meragam overtired. alah, setahun ni je x raya pon. tahun dpn ank dh besar boleh beraya. x de mslh pon x beraya lh.

1y trước

maybe anak dia dulu x sama dgn anak awk. maybe anak2 dia semua jenis x meragam. so xboleh lah nak salah kan dia. awk as a mom, kena bgitau husband jadual tdo anak mcm mne. supaya husband fhm and boleh terangkan dkt mak mertua. and awk kena tau jugak cue anak nk tdo macam mana. plg senang nak nampak cue dia bila ank mula ada eyeback. makna nya dia dh mula ngantuk and awk dah boleh siap2 nak tidur kan dia. or mybe anak awk ade cue lain nk tunjuk kn dia ngantuk. gosok mata ke gosok telinga ke. mcm anak saya dia akan hisap tapak tgn. or gosok2 telinga dgn mata. so dh tau dh. kena cpt2 bagi dia tido. jgn sampai dia meragam teruk.

sama baby sy pun colic and high demand . mmg sgt2 mguji ksabaran dan mental