Basuh rambut baby

Hi ada x ibu kat sini basuh rambut baby hari2 (1x sehari)? Normal je kan? Sbb bila mandikan tu kena rambut alang2 tu sy basuh je 1 kepala 😭

10 Các câu trả lời

Baby kuat berpeluh bahagian kepala. kalau tak cuci masamm baunye 😂 saya suka cium2 rambut so tiap kali mandi sy mesti shampu rambut. kalau cuci pn kejap je da kering. sy pernah terbaca petua nak lebatkn rambut baby kena kerap cuci n urut2 kepala.

1y trước

Lebatnya rambut awak, comeeel 🥰 tu la setakat ni mmg sy kerap basuh, sbb anak buah sy jrg tu sy takut demam ke etc. tapi setakat ni sihat je alhamdulillah.

sye klau mndi kan baby sye mmg bsuh pale dye ari2 .. dgn syampoo .. rse mcm tak bersih je anak klau tk dbsuh .. sbb kan baby kuat peluh kat kepala .. so kdg2 klau ade stgh org tk basuh jd kepam lak kple anak ..

Saya hari2 basuh rambut baby. Sehari minimum 2 kali. Shampu je sekali sehari. Tak ada isu apa2 pun. Dalam rahim dulu pun dok dalam air jugak, air ketuban. Kita tinggal dalam Malaysia bukan negara ada winter. 😬

1y trước

Ok sis noted, sbb ada anak buah x basuh rambut sekerap sy, tu sy curious.

ia normal puan...mcm sy mndikan bby 2x sehari pg dan ptg ..dua2 waktu mndi tu sy mmg basuh rambut bby... puan jgn rs bersalah k... boleh je basuhkan... mg dpmudahkan segalanya amiin

Sy ari2 mandi kn anak sy,sy akan cuci rmbut dye… dye mandi 3x sehari. 3x kali lah sy cuci… sebb anak sy pkai minyak rmbut. Klo x pkai pun sy tetap akn cuci…

Saya basuh siap shampoo lagi everyday. Baby suka mengekek kena air shower time cuci shampoo. Tidur malam pun nyaman❤️

Saya tiap kali mandi tiap kali tu shampoo. Xda demam apa. Janji air ikut suhu

sy stiap.kali mandikan ank mmg siram trus kepala🤣alhamdulillah ok je

tak pernah mandikan tak basah kepala.. 😅

knp? ada pantang larang x bg ke??

1y trước

Kot2 demam ke mana saya tahu???