Anak lambat bercakap

Ada x dlm group ni yg anaknya lmbt berckp ? anak sy 1y7m, panggil mama pun x pandai lg.. hanya pandai ckp "nak" "tak nak" shj.. dia fhm arahan kita cuma x nak berckp je... risau

1 Trả lời

anak sy pun lmbt ckp..speech delay nk2 dia dlu ada history lahir prem 34minggu..masuk je 5 tahun baru banyak berckp .tp tula..nonstop pulak berckpnya..ms sebaya ank puan dia pndai sebut ayah.mak .dan tnjuk apa dia nk bila nk sesuatu..tp dlu therapist ada cd.gkn belikan buku yg blh merang.sang motor skills ank yg mana bila ank sen.tuh dpt rasa ..kita kena byk ber.komunikasi dgn anak dan br.main dgn ank... in shaa Allah nnti ank akn cpt respon dan brckp ..mg dpmudahkan segalanya Allahuma amiin