38 minggu 5 hari

ada tips untuk bukaan jalan tak ? takde tanda tanda lagi ni. #firstbaby #pleasehelp

1 Trả lời

banyakkan bergerak,mencangkung,jalan² sekitar rumah,kerap bersama suami.

1y trước

memang sgt tidak selesa sis. dgn perut besar lg,letih dan tiada nafsu. kalau sy memang paksa diri ja sis. selain utk cepatkan bukaan serviks,boleh juga layan kehendak suami sebelum bersalin. suami kena pantang lama lepas isteri bersalin,sekurang-kurangnya kena tunggu 2 bulan lg baru dpt bersama. sy anak 3 memang kerap bersama suami hujung² kehamilan. sy tak pernah overdue. anak pertama 39w sampai hosp terus bersalin. anak ke 2 38w,sampai hosp 2cm,kurang dr 5 jam bersalin. dan yg anak ke 3 baru ni 38w1d bukaan 3cm,sejam setengah bersalin. semua normal dan dipermudahkan.