Ajar anak susu botol

hi ada tips tak untuk bagi bayi minum susu botol ? saya dah cuba pelbagai jenis puting botol tapi anak saya tetap tak nak☹️ ada yang boleh bantu #ingintahu #seriusnanya #firstbaby

2 Các câu trả lời

Tipsnya - Kena offer sebelum anak masuk 2nd stage of feeding cue. - Minta suami atau ahli keluarga yang lain untuk feed baby. Waktu ni ibu kena menyorok ya. Jangan baby nampak. Baby boleh sense presence of mommy. Jadi bila nampak mommy dia, mudah untuk baby tolak susu. Selamat mencuba and good luck 🌹

1y trước

baik terima kasih puan 🥰

saya pun mengalami masalah yang sama.. tapi alhamdulillah anak dh mahu menyusu menggunakan botol.

1y trước

puan buat macamana ya😅