Banyakkan susu

Ada tip tak nak banyakkan susu badan sbb dah try mkn mcm2 milk booster mcm xjadi je pump susu nk dpt 2oz pon payah dh kerap pump sampai sejam sekali dah skrg🥹#pleasehelp

4 Các câu trả lời

Sis ada try ambik lactation jelly ? And btw saya jarang pump saya mmg bagi df je . But if bekerja shud be pump lah buat stock susu. Cuba sis belajar power pumping insyallah membantu. Boleh tngok tips2 kat tiktok. Saya haritu saje je pump one side df one side then tetiba milk supply mcm over pulak breast terus cepat bengkak terus saya stop pump 🤣

10mo trước

ambik juga lactation jelly nintp sama je..df pon buat jgk selalu cuma nk stock susu jgk senang nk kerja nk kemana2 sbb baby mmg nk susu badan je xmau formula...buat jgk sambil menyusu sambil pump

Kena cuba marmet & buat power pumping. Lepas tu boleh teruskan pump setiap 2jam. Nanti sehari dua akan slow slow ada semula. Konsep susu ni kena ada demand. Ada demand akan ada supply. Pump susu ni kita create “demand” tu. Kalau ada dengan baby boleh je direct feed.

kalau awak bf , better df terus la , sbb bila pam ,makin lama susu makin sikit sbb tak direct dgn baby, n nak byk kan susu kena kerap myusu baby, makin kerap makin byk susu akan kluar ikut keperluan baby

Jaga jadual pam Contoh pump pukul 6am,9am,12pm,3pm,9pm Pukul 6am & 9pm tu buat power pumping