Ada tak mommy2 dalam nie sama macam saya bila pregnant 🤭🤭

Ada tak yang mommy2 dalam nie macam saya.. Sekarang tengah pregnant anak sulung dalam 15weeks 1hari...bila masak jadi meloya dan tak lalu nak makan...kalau menumis bawang mesti nak muntah... Tapi kalau makan masakan orang yang buat okey pulak cuma saya tak boleh bau bila jiran goreng telur dadar .mesti nak muntah😅😅#firstbaby #firstmom #ingintahu

10 Các câu trả lời

Allahu sis..sis ni kira power la boleh masak. Saya punya loya, dari 6w pregnant sampai skrg 13w terlantar atas katil wak. Jangankan nak masak, husb lepas goreng keropok, masuk bilik ada bawak bau minyak sikit² tu pun sy dah loya meroyan 🥲🥲..Alahan teruk sgt dgn bau² masakan, perfume, sabun mandi yg bau mild pun sy boleh hidu ya lepas husb mandi. Dah 13w masih ada lagi alahan. Selera makan mmg kelaut dalam. Berat drop teruk sampai dah kurus kering.

Saya x boleh bau sup , x boleh pg kedai makan.. bungkus je makan kt rumah. Sy kurang makan nasi.. awal2 ni bnyk makan fast food .. air masak pun kalau minum rasa kembung .. harap2 2nd trimester nnt ok

normal sis , saya pun sama . tak boleh masak loya betul . kalau terpaksa pun pakai mask 😅 tp nanti time mkn takde selera nak makan yg kita masak tu . kena org lain masakkan 🤭

2y trước

sama lah sis..hehehe.saya selalu gi cari makanan dekat rumah jiran🤭jiran saya semua sedara mara belah suami🤣🤣hari2 saya gi cari makanan rumah diaorang

sama sy blh masak tp x blh makan masakan sdri jdi loya n muntah2x.klu org masakan ok je.x tahu la bila semua ini akan berakhir,hehehhehe nasib mak ada dtg tgk n masakan

Normal je tu. Sy pun x boleh bau masak2 sampai 2nd trimester baru ok sikit tp still x boleh bau org masak2. Sendiri masak menumis ok je boleh bau.

2y trước

8bulan tak lama dah tu🥰🥰 seronoknya🥰 semoga segala urusan sis semasa bersalin nanti dipermudahkan.... aamin2 🥰🥰

Saya pun sama. Dari 7w Sampai sekarang dah nak masuk 11w masih tak boleh masak 😢. Pernah cuba masak & guna mask, loya teruk 😢.

saya berat badan bulan lepas turun 1kg lebih dalam seminggu rasa nya😅ni 23.3 kena timbang lagi..harap2 tak turun lah..risau jugak

Betul sama! Masakan sendiri sy pon tak boleh makan jadi loya. Tapi kalau org lain masak atau mkn kt kedai boleh pulak makan.

sy mmg nk muntah,dan mmg tk msk trus..kalau msk jd stress nk mngis,sakit kpla,mood trus tk ok..jd,tk pyh msk la😄🤧

sama sis..saya jd pening bila masuk dapur nak masak..sampai saya jd malas nk masak pastu asyik makan luar je..🥲🥲

2y trước

hehehe..ye sis🤭🤭nasib baik lah ada yang melayan..heheheh