Rebonding waktu mengandung bahaya tak?

Ada tak sesiapa yg rebonding rmbut

8 Các câu trả lời

Awak kalau nak tanya soalan macam ni, pergi tanya kat Dr. dalam ni banyak yg takda ilmu tapi nak juga bagi pendapat. orang buat tak bermakna selamat. rebonding guna bahan kimia bahaya seperti formaldehyde. fikir2 lah

samala sy pun tertanya2 boleh x nak rebonding rambut time pergnant . segelintir org kata boleh je sebab buat kat luaran atas kepala,yg xboleh kalu masih dlm masa alahan atau pun masih sensitif dengan bau ..

11mo trước

Jangan ambil nasihat segelintir orang. Ambil nasihat doktor.

saya buat sis mase pregnant , ramai ckp tk boleh tapi cousin2 pastu kwan sy buat je time pregnant , sy pun buat lah 😅 buat masa kandungan 14minggu , alhamdulilahh skrg dh 36minggu 😃

11mo trước

kawan2 buat tak bermakna selamat, banyak harsh chemical guna untuk rebonding. sedangkan sabun badan pun kena cari yg bebas harsh chemical masa pregnant ni, apatah lagi chemical guna untuk rebonding..

x dgalakkan.. bdn manusia lain2.. yg sorg ok, blm tntu kta ok..5 bulan ke bwah msh blm slamat lg,,msh ade rsiko kna jaga.

Sy xbuat sbb pkir ank..ada yg ckp boleh tapi sy pkir ank je..sy nk ank sihat tanpa ada masalah..sy elakkan..

11mo trước

bijak sis, jadi ibu ni tak boleh selfish. tengah pregnant la nak sibukkan rambut, sibukkan skincare itu ini, terdedah harsh chemical yg boleh risiko ke baby. sedangkan sabun mandi pun kena pilih yg mild saja tanpa harsh chemical time pregnant ni.

punya la kuat bau bahan kimia nak buat rebonding tu, tentu2 la tak boleh

xboleh buat mas pregnant.

Boleh trimester ketiga sahaja ye

11mo trước

Awk ni Dr ke bagi nasihat boleh buat? banyak harsh chemical guna untuk rebonding. sedangkan sabun badan pun kena cari yg bebas harsh chemical masa pregnant ni, apatah lagi chemical guna untuk rebonding..bau pun bukan main busuk lagi. dah la berjam2 terdedah. kalau takda ilmu jangan pandai2 bagi nasihat tak bertauliah.