Spotting but baby is visible

Ada tak sesiapa ada pengalaman mcm sy. Ikut tarikh period sy pregnant 7 week. Mula mula masuk week 7 tiba tiba sy spotting, first day keputihan coklat, esoknya keputihan + fresh blood sedikit. Kemudian selang dua hari tiada, tiba tiba ada balik keputihan + fresh blood. Sy ke emergency, Dr check kantung kosong dan syak missed misscarriage..Dr refer ke EPAU. Di EPAU Dr buat tvs, nampak ada baby and yolk sac tp kecil mcm usia 6 mggu. Tp baby normal kalau ikut Dr. Cuma skrang sy masih spotting. Risau sgt. Sejak hari pertama spotting sy dh makan ubat kuat rahim.

4 Các câu trả lời

sis sama mcm saya... cuma saya tak buat tvs scan.. scan atas biasa je... saya dari 5w spotting bila scan semua okay. spotting dan cramping repeat scan semula 8w baby heartbeat semua okay besar ikut tarikh. skrang dah 9w 4d masih spotting + cramp. tak prgi scan lagi... tunggu appointment KK 12/10 ni... banyak kali jumpa doc dah utk masalah spotting ni.. masih tak jumpa penyelesaian...

2y trước

Alhamdulillah spotting sy dh stop scan baby pun dh nmpak guna normal scan..semoga spotting puan pun stop ya ☺️

Ala awak, sama sgt situation kita.. Cuma nya pegi jumpa doc bukan sbb bleeding.. X de bleeding lgsung.. Tpi bby x nmpk dlm kantung n doc tkut missed miscarriage.. Refer hosp, kena tggu dlm 2 mggu.. Lama nya rse 2 mggu tu😢

2y trước

InsyaAllah kdg kdg baby kecik sgt lg. Sy haritu scan time 8 mggu baru nmpak..ikut tarikh period 8 mggu dr kata ikut saiz usia nya 7 mggu 🥰

tggu another 2w . tengok nanti cemana. sebabnya memang normal kalau 7w ikut apps tapi saiz baru 6w . 6w selalunya kantung je lg . Insha'Allah dipermudahkan urusan 🤗

2y trước

Tqsm atas doa nya 🥹

camna keadaan puan Sekarang? semoga dipermudahkan urusannya ye

2y trước

Skrang scan baby ikut atas dh nmpak alhamdulillah. Spotting pun dh berhenti. Tgh tggu appointment kk sbb dh 10 weeks 🥰