Hai bayi 4 bulan panas badan ada kahak sikit apa perlu di buat ye ?

Ada tak petua untuk baby 4 bulan nak rawat panas badan baby dan kahak tak banyak tpi ada ...

5 Các câu trả lời

terima kasi untuk respondnya, baby dah okey tak demam dah ... cuma tak bawa gi jumpa doctorla😅 baru nampk meseg ni, lap lap baby kerap , saya beli dan terus guna Aow titiskan sikit dkt air mandian dan letak dekat atas hidung, telinga, dada, tapak kaki sikit dan gosok sikit badan dia , bbrpa jam demam dia dah normal balik, kahak dia keluar ikut muntah susu, klau tak surut memng iktiar doc jugala jawabnya ... tq untuk cadangan

Hi sis, anak saya 4 bulan juga badan panas, bernafas mcm berkahak. Plus meragam pula lepas tu sy bawak p clinic terus buat blood test. Dr detect ad infection dlm darah. Kene warded 3 hari sis. Alhamdulilah lepas on antibiotics bby sihat dah. Better bawa ke clinic ya sis.

Ambil suhu badan baby. Sebaiknya bawa ke hospital/klinik untuk pemeriksaan doktor. If demam, doktor akan berikan ubat yang bersesuaian untuk baby. Semoga baby cepat sembuh & sihat seperti sediakala. #basedonmyexperience #sharing

Check suhu bayi, elak bagi anak pakai baju yang tebal. Bawa jumpa doktor segera

Check suhu bdn dia. Bby klu demam sgt bahaya. Pi klinik dktr akn advise.