Czer pertama kali

Ada tak nak kongsi luka czer nie mcm mna nak jga..

4 Các câu trả lời

betul lepas mandi kena lap sampai kering dan hala ke kipas dulu. Ubat cuci luka ada dekat farmasi. Saya minta husb beli kan cuci luka cecair dalam botol & cream (gel) antibiotik dkt farmasi jgk. Setiap hari kena sapu sampai la luka jahitan dah kering & cantik. Jangan lupa minum air sunquick vit c setiap hari , makan buah oren & makan vit c. Ini yg saya amalkan sepanjang berpantang. Ahamdulillah hari ini dah 44 hari berpantang czer

1y trước

i 45 pantang czer 🥰

mandi mcm biasa. lepas mndi keringkan kawasan luka (duduk bawah kipas). sapu ubat dkt kwsn luka (boleh cari kt farmasi) makan banyak protein dan buah high vitamin c utk cptkn proses penyembuhan luka. boleh bgerak mcm biasa, supaya blood circulation normal.

mandi macam biasa, lalukan air kat tempat luka. yg paling penting kena selalu make sure tempat luka tu kering & panties tak terlalu ketat. boleh gi farmasi beli solution utk cuci luka. kalau ada nanah keluar dari luka cepat2 pegi pac ea.

Keringkan luka tu , kalau kuat berpeluh kena alert sebab dia kat celah tu kan bertutup ngan perut . Pastu kalau saya luka terbukak sikit saya sapu ubat kat farmasi