Kurang berat badan

Ada tak mum yg pregnant kurang berat badan tp baby okay ? mcm mana nak naikkan berat ya . saya mmg dari bujang bmi tak balance 😅 mkn banyak tp berat maintain gitu jee dari bujang . berat 44.5 tinggi 156 . kadang² org ingat saya budak sekolah lagi 😅 sekarang pregnant 14w berat masih sama . tp doc ckp baby okay . cuma saya nak tanya pendapat nak naik kan berat sikit bagi bmi normal. saya banyak baca dalam group nie ambil susu mengandung . saya mmg dari bujang selalu minum susu fresh milk . susu mengandung apa yang bagus ? #ingintahu #firstmom

1 Trả lời

Saya tinggi 155, berat before pregnant 40kg. Mmg underweight, tak pernah berat normal. Awal mengandung pula berat turun lg 3kg. Tapi tiap kali scan baby membesar ikut perkembangan dia. So doktor kata takde masalah dgn berat kita. Asalkan makan yg berkhasiat. Sampai bersalin, berat saya 47kg je. Alhamdulillah saya takde masalah kesihatan, dan baby pun keluar sihat dan berat normal. Minum fresh milk pun ok takde masalah. Nak ambil susu mengandung pun boleh. Ambil la apa pun asalkan mmg berkhasiat

2y trước

Faham je. Family sendiri pun asyik ckp, nape mcm tak cukup makan. Perut pun tak nampak. Tipu lah kalau tak risau, tak overthink. Tapi suami pun bagi assurance yg semua ok sbb masa checkup dia pun dengar apa doktor kata. So lepas tu mmg saya pedulikan jela apa org kata 😂 janji kita dan baby sihat ye ☺️