Salam mommy2

Ada Tak mommy2 yg mcm sya anak dh 3 bulan tp perut still nmpak buncit 🥹 sya bersalin czer susah sngat nk turunkn berat badan 🥺 mommy2 bolh bg semangat x utk sya turunkn balik berat badan rsa down pun ada 😭

5 Các câu trả lời

Saya. Tp sy jenis x kisah sgt mgkn sbb sy lebih ingat nak buat yg terbaik untuk anak. plus sy suri rumah so mmg x kisah psl berat badan. Bukan apa, sy rasa sejak anak sy lahir ni masa me time sy sgt singkat. Sy x senang kalau sy bagi mak ayah jaga anak saya sbb saya tau mereka pun penat dgn krja mereka. so sy kerap stay rumah buat aktiviti dlm rmh dgn anak. Kerap lapar sbb penat nak jaga anak, so sy makan x tngk masa. Tp bab ni husb kena ambil peranan jg, klu dpt husb yg kisah dgn pnmpilan kita mgkn xboleh nak buat mcm sy. husb sy jenis support bini, blm prnh dia tegur cara saya. Pandai la nt saya nak keep on track balik dgn diri sy, yg pasti sy nak buat yg terbaik dlu jaga anak bagi anak sihat dan jaga makan minum family sendiri.

sya sis..at first rsa down jgk , tp sya keep positif just fkir nk buat yg trbaik utk ank..brat sy pun stuck msa preg brat naik 10 kg dri 57-67 , now brat kdg 61@62 xbnyk turun brt ...abaikan je dlu sis kita fkir kita ibu yg trbaik , nnt ank dh bsr sikit blh la kita fkir nk slim mcm asl😊..

sy kurangkan mkn manis. Mnum air suam bnyk2, mkn ikut time. Wktu pntang 10kg turun. Lps pntang 4 kg turun. Total berat naik wktu pregnant 20kg. Ad berbaki 6kg. 😂Sy x breastfeed baby, susu mmg kurang sbb induced pregnancy.

Ambil masa sedikit bagi seseorang sis. Jika kerap menyusu anak boleh kurus as long makan on time, makan makanan seimbang dan better jangan makan selepas jam 7pm (makan awal). Boleh turun tu berat badan nya, mommy.

Saya pun sama. Perut buncit mcm pregnant 4 bulan. Ehhh stress pulak tgk perut sndiri 😂