2nd trimester Tetanus

Ada tak mommy yg 2nd tri dpt suntikan Tetanus ? Bengkak die brp lama ek? Gatal kat tpt kena cucuk tu normal tak? #pleasehelp

8 Các câu trả lời

saya kena cucuk masa 18w n 24w rituu. so far okay, lenguh je, takda bengkak ke gatal apa. tapi kalau cmtuh maybe normal kot.

Semua ibu mengandung mmg dpt suntikan ni. Dkt sy bengkak sehari dua saja. Gatal tu biasa je. Tuam dgn heatpack dh ok.

2y trước

Sama2. Jgn risau ye ☺️

Saya dah 26w. Baby first. Tapi masih belum dapat tetanus shot. Nurse kk cakap tunggu baby gerak kuat dulu baru nak bagi

2y trước

sama la .. saya pun 1st baby .. hari ni 24w2d , belum dapat apa2 suntikan lagi 😹

saya 22minggu dah dapat suntikan kancing gigi. 2nd dose bulan depan. Alhamdulillah tak bengkak tapi rasa lenguh ja

Saya dapat injection tetanus minggu lepas, waktu 23 weeks. Bengkak sikit dalam 3-4 hari then okay, tak ada gatal

saya cucuk masa 22w .. gatal beberapa hari gak laa sekali bengkak tu .. nanti 2nd dose masa 26w pula ..

sya 22 week dh kena suntik shot prtma.. skit jga sis.. dlm 5 hari .. bengkak plus gatal2 huhu

suntikan kancing gigi ka?

2y trước

sy smlm kne 🥺