Sy check upt naik samar² ,dh g scan tp dktr xnmpk kantung lagi dktr ckp bru 4minggu,de tak yg cam sy

Ada tak MCM sy

5 Các câu trả lời

jawapan: normal. sebab tu kita tak digalakkan utk scan awal2 ni awak. kita akam fikir yg bukan2 nnt. kalau nak nmpk kantung boleh repeat scan masa 6@7w. nak nampak janin dan dengar heartbeat baby boleh repeat scan masa 8@9w. start consume asid folid selagi tak buka buku pink. selagi tak berlaku spotting/bleeding, inn shaa allah kandungan awak okay🌻

2y trước

most wc awak❤️

4minggu awal lagi sayang 🥲 mmg tak nampak apaa.. TVS pun payah nak nampak 🥲 repeat lagi sebulan lepas ni.. InsyaAllah, time tu dah 8w.. dah boleh nampak jantung & baby.. Saya 1st scan time 8w3d, dah nampak jantung baby kelip2..

2y trước

ok sis,doa kan semoga sy sht n bby selalu

4w selalu nmpk rahim shj yg menebal. 6w n above (tvs) heartbeat dh nmpk. 7w above (abdomen ultrasound) heartbeat dh nmpk. Continue folic acid.

2y trước

Rahim x nmpk tebal lagi dktr ckp aritu, folik asid MMG mkn je

Normal tu awk, makan je folic acid, minum susu, banyakkan rehat, semoga baby membesar dgn sihat dan kuat 🤲🏻🥰

normal