Check bukaan

Ada tak ibu2 yg pernah check bukaan servik sendiri? Skrg 38w perut mengeras, tp baby gerak mcm biasa Harini rasa sakit2 pinggang dan punggung mcm period pain tp tak kuat #seriusnanya #ingintahu Saya ni nak pergi klinik swasta utk check jalan pun jauh, hospital pun dkt stgh jam baru sampai.. Boleh ibu2 share?

2 Các câu trả lời

kita xboleh check sendiri awak. samaada dah ada bukaan ke belom. sebab doctor ada pakai alat dia juga nk tengok. faham rumah awak jauh. tp please jgn ambik risiko. pergi klinik swasta utk check.

2y trước

mcm sy haritu sbb doctor scan sekali. sbb sy ada inform baby kurang aktif. rsa bergerak tapi mcm slow. then baby mengeras lama pd satu tmpt. lepas scan semua baru doctor klinik tu offer nk check bukaan. jadi sy kena charge utk scan. dlm rm80. nnt awak tanya dulu. kalau kk dekat tak dgn awak. boleh minta misi kk check kn juga

kalau u bukan m.o and xde ilmu, xboleh check bukaan sendiri.

2y trước

ok sis.. tq