Duedate 22/8 tapi langsung tak ada tanda2 nak bersalin.

Ada tak Ibu2 kat sini duedate sama mcm kita ? Dah berdebar sebenarnya menunggu masa ni. Sebab anak2 yg lain 38w+ dh bersalin. Yg ni mcm steady je lg 😅. 5 Kelahiran sebelum ni tak pernah induce semua normal je. Yg ke6 ni mcm selesa pulak dia kat dlm perut Ibu 😅. Isnin ni dh duedate kalau still xbersalin, kena jumpa doc utk next step, either dapat tarikh serah diri or doc bg tarikh injak lg. Doakan ya semoga dipermudahkan 🤍🤲🏻.

9 Các câu trả lời

sy due 24/8 hr ni 18/8 dh msuk 39w1d, sme la sis.. sy 3 org de trn tanda, yg no4 ni masih sonok lg kat dlm perot ibu die 🤭 bse 37/38w dh kuar.. klu 22hb xkuar gak 23hb pg dh kne serah dri sbb sy gdm on diet xleh lbih 40w, 1st time gdm jgk ni.. smga same² dipermudahkan sgla urusan.. aamiin 🤲🏻

2y trước

kann samalaa saya anak2 sblm ni 38w elok dh keluar dah. hahah yg no6 ni nampak selesa duk dlm perut lg 😅. Maybe tggu btul2 due date kot adudu. Apapun moga dipermudahkan urusan sis ya 🙏🙏 In shaa Allah mudah bersalin tanpa sebarang masalah 🤍

saya due date 24/8. Tapi dah start mcm rasa segugut, sakit pinggang cmtu. Tanda keluar darah or pecah ketuban ke belum ada lagi. selagi tak sakit truk or takde tanda. saya tak pi hospital. malas nak dok wad. harap baby keluar before duedate. hari2 pujuk baby. Sedap dok dalam perut agaknya.

2y trước

harap baby keluar before due date. taknak beranak paksa. induce dorg cakap lagi sakit 😂

Saya pun due sama mcm sis 22/8. Tapi Dr kk dah bagi surat refer hospital 21/8 ni. Saya pun tak sure 21/8 ni tarikh saya induce atau apa. Saya pun dah tak senang duduk dah ni hehe first time mother pulak tu

2y trước

klau gdm on diet xpe sis.. jgn gdm on ubt + insulin.. mmg kne serah diri 2minggu awal.. sy hospital dkter pakar yg keluarkn surat bkn kk

Due date saya 25/8 tapi baby dh excited nk keluar awal 14/8 harituuu. mau tak terkejuttttt 😝😝😝 semoga urusan semua mommies kat sini dipermudah dan dilancarkan 😍🥰 #firstmommy #earlypopout

2y trước

haaaalahhh jelesnya kita ! hahaha selamat berpantang tau sis ! doakan kami2 semua pula 🤣🤣

Same sis , due 23 ni tpi takde tanda so suami pon ajk lah jalan2 short vacay 😂 siap boleh naik bukit bendera lagi ni

2y trước

Hahaha Ya Allahh ni mmg betul xnak keluar lg ni. saya pun baru je lepas check in hotel last week dgn anak2. pi tawaf mall smpi anak2 surrender. ibu steady lg lgsg xde tanda nak bersalin. hahaha

Saya due 26/8 tp gdm on diet serah diri 25/8..tgh tunggu utk symptom jika tdk perlu gi juga..😊

2y trước

Amin, terima kasih. Anak kedua sis selepas tujuh tahun gap. Semoga dipermudahkan bersama🤲

kalau tak bersalin sabtu ni .. 26hb kene serah diri . ngam2 tarikh last 41 minggu 6 hr 🥺

2y trước

Hari due . tapi tak de tanda bersalin . perut mengeras or turun darah lendir semua takde . 😭😭😭😭😭 .. senaman semua apa dh buat . berjalan pon dh .. hm😭😭

sy due date 20 ni . tp skrg takde tanda2 bersalin .😭 .. now dh 40 minggu 4 hr

2y trước

Sama due dgn saya 20hb. Masih xda tanda2 yg kuat cuma ada rasa mcm senggugut dan perut keras itu pun tak kerap. Cepat lah keluar dik bby. Mummy x sabar dah huuu

saya pun 22/8 😂 tapi xde tanda nk bsalin. 😖 dah tak tentu arah ni

2y trước

hahaha kan sis samalaaa saya Ya Allah duk pikir await xnak keluar lg. selesa sgtke dlm perut 😂😂