Due date 19.6

Ada tak due sama dgn saya? Harini dah 39 minggu 3 hari masih lagi bekerja mcm biasa tak ada lagi tanda baby nak keluar sampai jadi stress orang kasi tips2 jalan kaki la, bersama, ketuk ketampi semua dah buat, letih je dapat tapi masih tak ada tanda nak keluar sampai dah tak percaya dah dgn tips2 semua tu💆‍♀️risauu dan stress

15 Các câu trả lời

Sama lah dengan saya sis due 19/6 ni , hari hari pujuk baby , buat senaman semua tu tapi tanda2 xde lagi. Haritu jumpa pakar 38w6d doc seluk pun still xde jalan lagi. Kat office ni pun semua tertanya2 bila nk bersalin perut dh kebawah dh. Tapi nk buat mcm mna this 19hb final checkup. Lepastu x sure doc bagi surat serah diri ke mcm mana. Sbb haritu kata nak bagi surat hospital. Kalau boleh nak elak induce 😰

1y trước

sama la saya due awl sehari 18.6 tapi still tk turun tanda lagi🥴 dia ade bagi apoiment jmp doktor 19.6 kalo tk besalin, jugak, nurse cakapybe doktor bagi masa 6hari lagi lepas tu tk tahu Lerr selepas tu, harap jangan sampai Kene serah diri dh Lerr 🤦🏻‍♀️ hanya berdoa minta Allah beri permudahkan bersalin tu je yg saya mmpu, berharap🤲🏻😇

saya kena serah diri pagi 26hb ni. haihh taktau la nak buat apa. surah Maryam, surah nabi yunus semua dah baca tapi baby selesa nak duduk dalam perut. orang lain semua tak sabar nak jumpa baby, baby je taknak jumpa dengan orang😂. ramai yg call mak ayah tanya pasal saya. Katanya nak datang jumpa baby. haihh tak tau laa nak cakap macam mana. baby malu² nak jumpaa orang😂.

1y trước

😂😂😂

1. jangan fikir bila baby nak kluar 2. jangan stress. stress membuatkan bukaan lambat nak buka... 3. Allah yang menentukan bila dia keluar JD takyah risau takyah fikir... just buat rutin harian kita ... doa Beserah pada Allah solat minta maaf dekat smua famili kita.. terutama nya suami kita...

Xyah stress sis. Baby belum nk keluar tu. Maybe mcm anak2 sy kot semua jenis keluar hujung2. 39w3d dgn 40weeks. 😂 takpe ada masa lagi smpi 42weeks sebenarnya doc bg. Tp pujuk2 je kot esok lusa. Jgn stress, xde sbb nk stress sis..bahaya utk baby nnt

1y trước

betul tu sis👍🏻

Saya due sama 19/6 tapi masih tak ada tanda apa apa . Doc bagi sampai jumaat , sabtu dah kena induce kalau still sama tak ada tanda . Mcm mcm exercise dah buat tapi tkde rasa apa , risau sangat 🥲

Sama lah sis..due 21/6.. segala tips dh cuba, bby taknak keluar lg so takpe kita layan je lah.. sy pun kalau next week tak beranak lg, dapat lah date serah diri..

1y trước

hahaha samala mcm2 dh buat kan, semoga dipermudahkan 🤲

Relax mommy, sy pun harini due dah tapi apa tanda pun takda lgi, takpe laa just pantau je tanda2. Baby akan kuar kalu dia dah ready, sabar ye mommy.

1y trước

ouhh harini dah eh😂 okayy semoga dipermudahkan urusan🤲

sya due 18.6 smpai skrng blm ada tanda lagi..sya gdm on d/c so x ble overdue..17hb da serah diri klau blum brsalin lgi..🥲

1y trước

sis kalau kena serah diri, mmg sblm tu akan dpt surat dr doktor ke sblm serah diri?

sy due 21/6..hari ni dh 39minggu 1hari tpi baby blm nk keluar lagi klu xkeluar jgk kena serah diri 20/6 sbb sy gdm on dc

due kita sama tapi baby masih selesa di dalam..dah puas pujuk ni..kita ni dah tak sabar nak jumpa dengan dia.

1y trước

25hb serah diri 😭