merangsang pergerakan baby

ada tak cara nak rangsang pergerakan baby? saya sekarang tengah tak sihat, baby cukup 10 pergerakan tapi tak aktif macam selalu. #seriusnanya #pleasehelp #firstmom

3 Các câu trả lời

try rehat, kunyah something, usik perut. tapi u still felt the movement and cukup 10x, right? its normal. unless u tak rasa apa2 within 3hr dlm time gap 9am-9pm.

6mo trước

ok baik. faham², terima kasih ye ☺️

Sy lau duk tegak kt kerusi ofis..dia aktif sgt...duk sofa tgk tv pon dia aktif..kdang2 non stop..xselesa jgk haha..duk baring kurang skit..

6mo trước

hahahahah faham. saya pun kerja banyak duduk,dalam kereta. kalau time saya membebel, aktif sangat gerak. kdg2 senak kdg² rasa mcm kena geletek.

Cuba awak mkn aiskrim ke mkn benda manis ke. Tgok baby gerak ke tak

6mo trước

saya dah minum limau ais, alhamdulillah dah gerak² dah