Baby batuk selsema

Ada tak baby 2 bulan batuk selsema masuk ke hospital? Boleh share pengalaman?

2 Các câu trả lời

Anak saya umur sebulan pernah kena warded sebab batuk selsema. Seminggu juga warded kena masuk antibiotik sebab ada jangkitan kuman pada paru-paru. Kahak kalau lama sangat boleh sebabkan jangkitan kuman. Saya mula2 perasan anak saya bernafas perut agak tinggi & bila check ada lekukan pd dada dia. Bila ada lekuk ni boleh jadi bahaya. Jadi saya bawa pergi klinik dulu. Dr suspek pneumonia sebab dgr bunyi paru2 dia mcm ada simptom, jadi dia bg surat refer ke kecemasan. Alhamdulillah tak ada pneumonia. Dr kata sebab virus saja. Cuma sebab umur dia baru sebulan jadi dr pantau lebih Kena alert kalau ada tanda-tanda bahaya macm baby bernafas laju, ada lekuk pada dada, tak aktif, susah bernafas & muka kebiruan. Bawa jumpa dr segera kalau ada tanda2 ni

anak Saya baru pergi hospital kecemasan sebb demam batuk selsema...doktor check suhu badan tinggi terus masuk ubat dlm buntut...doktor ckp klau Kes berat baru masuk wad...semlm doktor Kasi ubat titik hidung dgn ubat demam..x perlu risau pergi je hospital klau x ada apa2 lepas check bole balik dh ..anak sye baru masuk 4 bln