Counting kicks / tendang

Ada sesiapa yang boleh guide untuk kira tendangan baby? Saya tahu mula pukul 9am - 9pm but jenis tendangan mcm mana yang kena kira? Ikut sebelum ni my baby kalau tendang, banyak kali dalam short period of time. Contoh dalam 10 minit dia boleh tendang kuat 5-6 kali. Ini nak kira mcm mana ya? Risau pulak salah kira. Baby jenis active tendang setiap hari pukul 1-2am 😅 Time yang tak boleh nak kira. Lagi satu, kalau saya usap usap perut baby akan respond and tendang. Yang ni boleh dikira sekali? Atau kena kira yang baby random tendang sendiri saja? Thank you #firstbaby

1 Trả lời

Hi, kalau mcm saya kira setiap sejam @ setiap 30minit paling kurang. Contoh kalau baby kick banyak kali dalam 2-3 minit sekalipun, tetap kira sebagai 1 shja. Gerak kuat atau light2 pon sy amik kira je. Yg usap perut tu, kalau bby respond, boleh dikira 1 kick juga, janji gap masa tu setiap 30minit @ sejam mcm sy bgtau tadi 😊 Yg ni nurse kk sy ajar lah.

2y trước

Thank you for your reply!