Ubat insert keputihan.

Ada sapa tau tak apa maksud tarikh bawah tu? Tu expired date ubat tu ka atau dos untuk satu hari? Kena pakai within tarikh tu ka? Ubat tu dapat lama dah tapi takut nak pakai. Tadi dah pakai pastu baru terfikir balik pasal tarikh tu. Fahaman saya tarikh tu untuk dos satu hari. Ada sapa2 boleh terangkan tak?

Ubat insert keputihan.
4 Các câu trả lời

Sepatutnya kalau ada jangkitan kulat, awak kena insert terus lepas dah diagnose tu walaupun awak takut/ atau was2. Sebab sekarang ni tak sure sama ada jangkitan tu dah ok atau tak. Ubat ni uabt terkawal, tak boleh ambil sesuka hati bila you nak. Sblm ambil apa2 ubat terkawal pls refer dgn dr awak ya

pakai je. alah rasa sama je macam bersama suami takde sakit pun 😂 senak sikit lah. bayang kan bersama suami boleh apehal masuk kan benda yg kecik ubat kecik je pun nak takut hahaha. kat tiub maybe ada tulis tarikh exp

12mo trước

Sis, maybe dia tak takut masukkan ubat tu tapi takut effect ubat tu. Sebab ada orang cakap ubat tu panas la apa la. Adoi fikir ler positif

Saya pharmacist, tarikh dekat bawah tu bermaksud tarikh sepatutnya awak insert ubat dalam vagina. Ubat ni pakai serta merta. Pagi dapat dari kk, malam tu kena masukkan dalam vagina. Jangan lupa cuci tangan dulu ya 😉

12mo trước

Oh ya kalau nak tahu tarikh luput, boleh tengok di bahagian kotak ubat ada tulis 😊

cuba check seluruh kotak tu ada tak exp date