Bau badan semasa hamil

Ada petua atau tips kurangkan bau badan selain mandi? Sbb sy bekerja, jadi nak mandi beberapa kali tu agak rumit. Pregnant kali ni mencabar sungguh dgn rambut gugur dan bau badan...sgt tak selesa especially bila kena masuk meeting. #seriusnanya

1 Trả lời

Bau badan tu maksud awak bau ketiak kan? Awak ambil hirisan limau sapu kat bahagian ketiak. Buat setiap kali mandi. Dah sabun, shampoo semua, last step sapu hirisan limau tu. Cubalah👍

11mo trước

Betul2. Limau nipis boleh, limau kasturi boleh, nak pakai lemon pun boleh. Tapi awak jangan sapu lepas shave tau. Pedih nanti. Saya pun tak pakai deodorant. Saya pakai bedak Aiken. Bedak Aiken pun boleh mengelakkan masalah bau ketiak. Cubalah 👍🤗