Hilang Selera Makan

Ada mommies yg pengalaman mcm sy ke? saya hilang selera makan teruk sgt, tp lapar sampai kadang masuk angin. Ada cdgn nak atasi tak ya? 😭

14 Các câu trả lời

Saya pon cam tu jugak, anak pertama ni. Yg sy buat sya akan paksa makan jugak untuk anak. Skng kita pregnant ni kita makan bukan untuk diri kita tapi untuk perkembangan janin yg sihat. So bila takde selera niat makan untuk anak. Auto kita akan paksa diri untuk makan. Minum susu pon sy tahan nafas🥹

kene makan jugak walaupun sikit. jgn biar perut kosong. sbb perut kosong boleh buatkan kita rasa nak muntah. doc pesan dkt saya mcm tu laa. cuba makan biskut kering sekeping 2. lepas tu rasa lapar mkan lagi 2 keping. yg penting jgn biar perut kosong.

Sama mcm saya. Hilang selera makan. Tapi kalau dah start makan tu abis je sepinggan. Cuma nasi jela tak boleh telan sama mcm pregnant 1st. Nasi putih mmg tak selera nak makan. Biasa saya akan makan roti ke. Takpun kentang. Ganti nasi. Pasta pun okay

saya tgh mengalaminya sekarang, mcm saya makan je cepat cepat lepastu saya akan makan buah . buah tu yg buat saya hilang loya . nak taknak kena juga makan sebab kalau tak makan nanti menggigil 😖

Sy first baby memang tk boleh mkn nak tidur je tapi fikir anak so mkn jela bubur panas atau pun sup2 panas bagi tenaga sikit yg penting asid folid tk tinggal

sy pun.. langsung tak makan nasi . makan ringan2 je roti biskut kuih2 . Nak bangun masak nasi pun malas bau nasi tengah masak pun nak muntah .

sama la kita kadang sehari satu suap je nasi lain semua makanan ringan, nasi pun tk sentuh dah berapa harini. 🥲

Sama, lg2 nasi. Mampu makan sesuap dua je skrang. More to makan buah or sup je.

Sama lah. Huhu makan ja nak muntah. Xboleh nak mkn. Tapi lapaq.

Same laa kite, tgk nasi tklalu nk mkn. Air je bole masuk hmm