Baby kecik

Ada mami2 yg ada pengalaman baby kecik tak? Semalam saya checkup genap 30w. Before this ukuran baby tu ngam je dgn usia kandungan. Tapi scan semalam Dr kata baby macam kecik, mybe sbb hb saya low. Dr kata klau repeat scan msih kecil mybe kne induce awal week 37. Ada ke mami2 hb low kena induce awal? Saya risau + takut, Sbb ni first pregnancy saya & kedudukan baby tgh melintang🥹#ingintahu #firstmom

2 Các câu trả lời

sy 29w4d hb low juga. hb awak berapa? hb sy 9.7 jee, dr kata nk drip venofer kalau hb tk naik hmm.. sy pon tgh risau kalau baby kecik sgt.. tpi last scan 28w3d aritu kepala baby dh kt bwh

2mo trước

maltofer awal2 sedap, tpi time dh hncur dlm mulut tu.. Allah rasaa dia loya betul, rse besi haha. tpi sy makan maltofer skli dgn buah oren. kureng sikit laa loya tu. sy kene makan 3biji pulak tu sehari. mcm2 dh cuba. hope cara makan dgn oren n kurma menjadi. sy pun minum air gulsan juga, jambu batu. sy prnh try n error, sbb makan maltofer 2biji hb tk naik lgsung. mkin turun ade lah. sy stop jap, sy makan nutri hi-b from jrm. alhamdulillah naik drp 8.7 ke 9.7. skrg sy try pulak makan maltofer 3biji mkn skli dgn oren n kurma, skli dgn nutri hi-b, air pati delima, jambu batu. hope jadii lah sy try2 ni. desperate btuls nk naikkn hb😭

makan kacang kuda sis, InsyaaAllah membantu naikkan hb