Beta hcg 15 ul/L. Dr ckp ada risiko keguguran. Ada tips tak boleh share nk naikkn hcg sy.

Ada la dr bg ubat duphaston utk sy mkn.

2 Các câu trả lời

Hcg tu bacaan chemical hormon dlm badan. Bkn mcm hb ke glucose ke apa boleh nak tambah2 kan utk bg naik. Duphaston tu ubat utk kuatkan rahim. Pengalaman sy masa pregnant anak first, tanda2 sy pregnant mcm pregnant luar rahim. Jd doc sy buat test beta hcg tu then lepas 2 hari repeat lagi utk tgk bacaan hcg tu bertambah ke x. Kalau bacaan x normal, kena buat surgery utk buang kandungan tu. Nasib baik normal. Yg pregnant kedua ni, lepas buat test hcg dan disahkan pregnant, doc sy terus start ubat duphaston.

hcg tu ikut weeks pregnancy. bkn suka2 boleh tmbh mcm hb. risiko keguguran tu kne mkn duphaston n total bedrest. selagi x bedrest bleeding xkn stop.

1y trước

xde bleeding x perlu risau.