sedih nak serah diri dekat hospital

ada ke yg sama mcm sy, bila time nk kena admit ht tu rasa berat sgt sbb sedih kena tglkn sikecik😭😭😭 sbb nya dr brsalin smpai la skrg umur die dh 2tahun xprnh brpisah ng sy, pastu hrni plak sy kena admit..sy yg brjujurai tgok dia..mcm skrg dia tahu2 je yg dia kena tgl jpg,awal pulak dia bgun..ni kalau dia nmpk sy mau dia mngis mcm org gila,sdgkan ada bapak dia pun dia lgsung takmo..risau sy takut ngis lama pastu nt demam rindu pulak,susah ht sy nk prgi hospital..sy betul2 strees skrg ni, tolong mommy dlm ni ,tlg support mental sy and bg kata² smngat..sy ngis dpn husband smpai teresak2 mcm budak kecil yg xdpt sesuatu😭😭😭😭😭#hanyacurhat

8 Các câu trả lời

Xper sis, tu normal kita sebagai ibu.. mcm saya masa nak bersalin anak ke 2… cuma saya bekerja maybe xla terasa sangat mcm sis tapi saya pun sedih nangis sebab tengok muka anak kita sayu je kena tinggal kan beberapa hari. Lepas bersalin je dia terus cakap mama x syg isya dh. Lagi la sayu hati dgr… tapi xper sis nanti bila dh balik rumah sis boleh tu bahagi kan masa n anak kita auto akan faham juga dh ada adik.. sis kena sabar n kuat ya jgn sedih depan ank n baby baru lahir...semoga dipermudahkan urusan sis.

1mo trước

terima kasih sis

Sy pun ada anak kecil 1tahun 5 bulan. Baby nak keluar bulan 6 ni. Tgh fikir siapalah nak jaga anak ni. Bapanya nak teman ibu dalam Labour room. Mak sy dah uzur tak nak susahkan dia. mak mentua pulak nak dtg lepas bersalin. Adik beradik semua dah kerja.. Ermmm..sy xnk suami tak teman dalam LB... Sy tak kuat nanti. Dalam LB suami akan baca al quran mcm anak first.

inshaAllah takde apa tu awk..cuma perasaan kita saja. ank tu okay je. sy tglkn ank 1y7m dkt mertua sbb serah diri bsalin adik dia..mula2 risau apa semua..tp bila suami update yg ank baik2 saja...lega dgr. kita pulak perlu fokus pd diri dgn nb...bila healing cepat, ank2 pun seronok

1mo trước

terima kasih sis

sy pon mngandung rapat...Ank bru 1y 10m..Masih nyusu bdn lg...tdo bkepit berpelok..susah nk pisah kn..bukan suami xnk bantu..tp lag truk dia mnjerit kalau bpk dia amik..Skg da 36w..Sy pon da risau nnti nk pegi hospital mcm mana...kalau da sakit mcm mana...

1mo trước

iye..moga dmudahkn sgala..siang td checkup..doc ckp ibu da boleh ready sbb kepala bby da bawah sgt..dia tunjuk ini kepala baby..ni laluan nye..Patut sakit sgt rse kt bawah..sbb kpala bby da menekan jln nk masok...Sy bru 36w 1hr...Doc ckp kalainad cntrqction teus ke hospital..sbb kalau da msok bila2 sy bole bsalin

haii sis semoga kuat mental dan fizikal sya da admit kt wad almost 2w rasa x kuat tpi tetap kena kuat tinggal anak kt rmh dh lh x pernah pisah 2y7m sy msih admit sampai lh tarikh czer sy 27.5 ni tiap mlm bergenang air mata

1mo trước

hi sis, tarikh date czer kita sama 27/5 ni..sy ni baru masuk dua hr kat ward rasa dh mcm berhari² lamanyaa😭😭 tiap mlm sblum tdo asik mngis aje rindu dekat ank..hahahah sebaik la ada kawan seblah boleh borak kurangkan rasa sedih ni and lupa skjp dkt ank

Walaupun dia masih kecil, awak cakap dengan anak yang awak pergi hospital untuk beberapa hari. Ceritalah nanti ibu bawa balik adik awak sekali, etc2. Ayah jaga awak.

1mo trước

terimq kasih sis..suami dh pun explain kt dia, tp dia cebik je..tiap hr tanya mana mamanya😭 sedih sy dgr

Saya pun berat hati nak tinggal yang sulung,tak pernah berpisah,celik mate ada dia..kadang² risau macam mane lah nanti hari² duk sebut kakak sayang ibu

1mo trước

semoga semua urusan sis dprmudhkan🙌

semoga Allah permudahkan urusan awak. mak² mmg hatinye begini sedih tp jangan berlame² ye..semoge Allah bantu mudahkan urusan awak n family🤍

2mo trước

terima kasih sis